vrijdag 6 oktober 2017

Pittige herfstgroentetaart

Pompoen, pastinaak, wortelen en uien, echte herfstgroenten, ze zitten allemaal in deze hartige taart.


Dit heb je nodig voor een bakvorm van 25 cm doormeter:

  • 1 portie korstdeeg, kant en klaar of zelf gemaakt: 200 g gezeefd tarwemeel + 100 g koude boter + 2 à 3 el koud water + zout
  • 1 pastinaak
  • 1 kleine hokkaido-pompoen of 2 zoete aardappelen
  • 4 wortels
  • 1 rode ui
  • 150 g feta
  • 3 eieren
  • 150 ml yoghurt
  • 150 g verse geitenkaas
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl garam massala
  • een handvol rozijnen
  • 2 el pompoenpitten


Bereiding:
  • Het deeg: doe het meel en het zout in een kom. Snijd de koude boter in kleine stukjes en kneed ze door het deeg. Voeg water toe. Meng alles goed tot een samenhangend deeg. Laat het deeg 30' rusten in de koelkast.
  • Maak de groenten schoon ( behalve de ui ) en snijd ze in grote stukken
  • stoom ze gaar en laat ze afkoelen
  • roer de eieren, yoghurt en geitenkaas door elkaar en breng op smaak met de kruiden
  • rol het deeg uit en bekleed een ingevette bakvorm van 25 cm met het deeg
  • prik met een vork in het deeg
  • verdeel de gestoomde groenten over de taartbodem
  • voeg de rozijnen toe
  • giet het kaas-eiermengsel over de taart
  • versier de taart met dunne ringen rode ui, verbrokkelde feta en pompoenpitten
  • zet de taart in een voorverwarmde oven van 200 °C en laat 30 minuten bakken
De rode ui heb ik vervangen door fijne schijfjes rode sjalot

Recept: LEKKER ecologisch! Het Velt-kookboek . Velt = vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren.

2 opmerkingen:

  1. Heerlijk met al die groenten! Zo te zien was de bakvorm goed gevuld, en helemaal opgegeten met jullie tweetjes.
    Heb je de garam massala zelf gemaakt?
    gr bi

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een bom van smaken, gezond en super lekker! Kan niet anders dan heerlijk smaken!

    Lieve groetjes, Tinne

    BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...