Af en toe een hartige taart als maaltijd, het moet kunnen. Het is altijd afwachten of ze aan de verwachtingen zal voldoen maar de resultaten waren tot nu toe positief. En vooral, iets nieuws uitproberen is iets wat ik graag doe. Meestal is het deeg voor zo een taart bladerdeeg of kruimeldeeg maar met filodeeg werkte ik nog niet. En spinazie met ricotta is een goede combinatie, dus mislukken kon niet.
Dit heb je nodig:
- 500 g verse spinazie
- 1 kleine ui
- 1 klontje boter
- 350 g ricotta kaas
- 80 g geraspte Parmesaanse kaas
- 2 eieren
- 1 tl gemalen nootmuskaat
- peper en zout naar smaak
- 1 pakket filodeeg
- 70 g gesmolten boter
Bereiding:
De bereiding van deze taart vind je hier terug.
(In het recept werden nog 6 eierdooiers gebruikt maar die liet ik weg)
Recept: Allrecipes.nlhttp://allrecipes.nl/
(In het recept werden nog 6 eierdooiers gebruikt maar die liet ik weg)
Recept: Allrecipes.nlhttp://allrecipes.nl/
Ik denk dat het met filodeeg ook wat lichter is, nietwaar ? Heb zelf nog geen filodeeg gebruikt, maar ga het ook eens proberen (De Man heeft het zo niet op bladerdeeg of kruimeldeeg). Dit lijkt me een ideaal receptje om deze dagen nog te maken, nu het nog koud weer is - niks zo lekker als een hartige taart als avondmaal !
BeantwoordenVerwijderenFilodeeg heb ik ook nog niet gebruikt... was het even lekker als met bladerdeeg?
BeantwoordenVerwijderenMmmmm ik denk dat ik dit weekend ook eens zoiets ga proberen... Het kroost komt dan allemaal samen eten... perfecte gelegenheid om dit uit te proberen!
Dag Ingrid en Kris,
BeantwoordenVerwijderendoordat het filodeeg flinterdun is , is de taart veel lichter dan met bladerdeeg, maar ook wel lekker. Je proeft haast geen deeg.
Weer eens wat anders, ziet er lekker uit!!!
BeantwoordenVerwijderenCreatieve groetjes, Gaby
Ziet er lekker uit ...wij gebruiken in griekenland heel veel filodeeg ..
BeantwoordenVerwijderenze gebruiken het vooral voor zoete taarten ....in een pakje zitten meestal
wel tien vellen ...
veel liefs en een fijn weekend