zondag 3 november 2013

Krokant appelgebak met pompoen

We zijn nu toch volop in de pompoen- en appeltijd dat een gebak met deze twee ingrediënten wel geschikt is. Een beetje wantrouwig begon ik eraan maar eenmaal gebakken, afgekoeld en geproefd is ze unaniem goedgekeurd. Met een heel krokant laagje en zacht zoet-zurige binnenkant.


Dit heb je nodig:

  • een springvorm of taartvorm met losse bodem:
  • 100 g hele amandelen
  • 250 g bloem
  • 150 g suiker
  • 1 tl kaneel
  • 200 g boter
  • 2 el honing
  • 750 g appels
  • 2 el citroensap
  • 250 g hokkaïdo pompoen
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 75 g maïzena
  • 1/2 pakje bakpoeder


Bereiding:

  • hak de amandelen
  • meng 50 g suiker, 125 g bloem,  kaneel en de amandelen
  • smelt 75 g boter met de honing, giet over het bloemmengsel en kneed tot een kruimelig geheel
  • schil de appels, snijd in vier, verwijder het klokhuis en halveer ze nog eens. Overgiet ze met het citroensap
  • schil de pompoen, ontpit en rasp fijn. Weeg 125 g af 
  • klop 125 g zachte boter, 100 g suiker en de vanillesuiker tot crème
  • roer er de eieren met 25 g maïzena onder
  • meng 125 g bloem, 50 maïzena en het bakpoeder en roer met de geraspte pompoen onder de eiermassa
  • strijk het deeg in een ingevette en met bloem bestoven bakvorm
  • verdeel de appelpartjes op het deeg en strooi het kruimeldeeg er over
  • bak de taart in een voorverwarmde oven van 175° C gedurende 45 minuten
  • laat het gebak in de taartvorm afkoelen op een rooster
de amandelen heb ik vervangen door een mengsel van allerlei noten. 



recept:Laura Backen im Herbst  03/2013


5 opmerkingen:

  1. Muy buena receta, con el traductor automático he podido leerla. Saludos

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt m erg lekker! Toevallig zag ik in het nieuwe boek van Rudolph ook een taart staan met deze combi pompoen en appel. Dat leuk me ook wel wat. Misschien maak ik hem wel. Dank nog voor je lieve reactie op mijn blog.
    groetjes, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bedankt Caroline. Moet je echt eens proberen deze combinatie met pompoen, geeft een mooie kleur maar is ook lekker.

    groetjes,
    Ymme

    BeantwoordenVerwijderen
  4. mmm deze ziet er erg lekker uit ook leuke niet alledaagse combi met pompoen
    leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Klinkt en ziet er ook weer fantastisch uit!

    BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...