woensdag 6 november 2013

Vergeten groenten met feta & spekjes

Nu is het toch de laatste keer dat ik het ga hebben over " vergeten " groenten, want ze zijn al zo ingeburgerd dat ze eigenlijk niet zo vergeten meer zijn. Het is een gerecht voor 4 tot 6 personen met pastinaken, aardperen, zoete aardappelen en  winterwortelen, echt  iets voor de herfst, vind ik.


Dit heb je nodig: 
  • 300 g pastinaken
  • 300 g winterwortelen
  • 300 g aardperen
  • 300 g zoete aardappelen
  • 150 g spekblokjes
  • 200 g feta
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 el ahornsiroop
  • 2 el gekonfijte gember
  • 2 kl komijn
  • 2 kl tijm
  • olijfolie


Bereiding:
  • verwarm de oven voor op 200°C
  • schil de pastinaken, wortelen, zoete aardappelen en aardperen en snij de groenten in lange repen
  • verdeel over een met pakpapier beklede ovenplaat
  • doe een flinke scheut olijfolie, knoflook, gember en ahornsiroop in een maatbeker en mix fijn
  • verdeel over de groenten, strooi de tijm en komijn er nog over en zet 25 minuten in de oven tot de groenten beetgaar zijn
  • bak de spekblokjes in een pan, laat uitlekken op keukenpapier 
  • snij de feta in blokjes, strooi er de feta en spek over en bak nog 10 à 15 minuten verder
  • serveer lauwwarm
recept : Libelle Lekker , "ovenschotels " januari 2013

3 opmerkingen:

  1. Heerlijk! Helemaal mijn ding! Waar koop jij ahornsiroop? Hadden ze hier niet in de supermarkt! Raar?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ahornsiroop vind je toch wel gemakkelijk maar meer in de grotere supermarkten met meer aanbod.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Is Colruyt groot??? ;) Bij ons niet dus! Maar de vergeten groenten hebben ze er gelukkig wel allemaal!

      Verwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...