Juist ja, Hélène wijst volgens het vakjargon op het gebruik van chocolade en peren. Dat is voor dit gebak niet anders.
Vorig jaar waren we met verlof in het Zwarte Woud en zoals gewoonlijk ging ik daar ook snuffelen in de boeken en tijdschriften. Ik vond er een heel interessant tijdschrift , Lisa - Kochen&Backen Sweet Dreams, met allemaal bakrecepten voor de herfst. Heel veel met fruit zoals pruimen, appels, peren, kweeperen, pompoen en noten. Het recept van dit gebak vond ik in dit tijdschrift.
Nodig:- - 250 g suiker
- - 5 peren
- - sap van 1 citroen
- - 150g bittere pure chocolade
- - 200 g slagroom
- - 150 g boter
- - 5 eieren
- - 300 g bloem
- - 1 pakje bakpoeder
- - 3 el cacaopoeder
- - 150 g couverture chocolade
- - naar wens chocolade schilfers
- Was, schil en halveer de peren
- Laat de peren 5 min koken in 250ml water met 50g suiker en het citroensap
- Neem de peren uit de kookpot en laat afkoelen
- Verwarm de slagroom en smelt hierin de chocolade , laat afkoelen
- Klop de boter met de rest van de suiker schuimig . Voeg er de eieren , de bloem , bakpoeder en het cacaopoeder bij en mix goed
- Giet het afgekoelde slagroom-chocolade mengsel erbij en meng tot een glad deeg
- Vet een springvorm van 28cm doormeter in en giet het deeg erin
- leg de halve peren op het deeg
- Laat 50 à 55 min bakken op 180 °
- Controleer de gaarheid en laat zo nodig nog even verder bakken
- Stort het gebak op een rooster en laat afkoelen
- Smelt de couverture chocolade au bain-marie en giet over de taart, versier eventueel met de chocolade schilfers
Geen opmerkingen:
Een reactie posten