woensdag 4 januari 2012

Nieuwjaar vieren met z'n allen


Zondag komt de hele bende op bezoek. De kleinkinderen lezen dan hun nieuwjaarsbriefjes voor. Daarom bakte ik vandaag hartige platte broden. Ze worden ingevrozen en blijven in de diepvries tot zondag. Ik laat ze een enkele uurtjes ontdooien. Net voor het opdienen gaan ze nog een paar minuten in een oven van 220°, eventueel nog extra voorzien van gemalen kaas. Ik snijd ze dan in kleinere stukken en ze worden gewoon uit het vuistje verorberd en gesmaakt  door groot en klein. Ik maakte er met verschillend hartig beleg: met ui, spek en kaas ; met rode pesto , ui en kaas ; met tomaat, en mozarella kaas;  met blokjes appel, geitekaas en honing.

Dit heb je nodig voor 2 broodjes van ca 350 g elk
: ( afgebakken )
  • 200g witte bloem
  • 100g fijn tarwemeel
  • 180g koud water
  • 18g verse gist
  • 10g boter
  • 5g zout
  • olijfolie
bewerkte ingrediënten lijst uit basic brood 

voor het beleg:
  • 1 dikke ui (in kleine stukjes gesneden)
  • 75g stukjes spek
  • 3 lepels rode pesto
  • 100g gemalen kaas of meer naar smaak
bereiding:

  • meng en kneed de ingrediënten met de hand of in de keukenmachine.
  • laat 30' rijzen op een warme plaats onder een doek
  • sla het deeg plat en kneed door
  • verdeel het deeg in twee en maak er bolletjes van. .    


  • rol met een deegrol elk bolletje uit tot een ovale deeglap








  • laat 20' rijzen 
  • duw met de vingers putjes in het deeg







  • verwarm de oven op 220°
  • beleg het ene broodje met de ui, het spek en de kaas en bestrijk het andere deeg met de pesto, leg de stukjes ui  en de kaas erop
  • giet wat olijfolie over de zijkanten van het deeg
  • bak de broodjes 20'. De oven gaart de ui en de spekjes


1 opmerking:

  1. Dag emmy,
    ik ben al direct 'volger' van je blog geworden! Al eens doorheen je pagina's gebladerd: zien er interessant uit. De tafeldecoratie van 2011 is zeer mooi.
    Groetjes.

    BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...