maandag 2 december 2019

Aperitiefhapjes duo



Deze gerechten, pompoensoep met walnoten en de panna cotta met gerookte zalm, zijn eigenlijk voorgerechten maar ik maakte kleine porties en diende ze op als aperitiefhapjes.

Het recept voor de pompoensoep met walnoten, pecorino en gedroogde veenbessen vind je hier.





Voor de panna cotta met gerookte zalm heb je nodig: (voorgerecht voor 4 personen of hapje voor 8 pers




  • 100 g gerookte zalm
  • 60 cl room
  • 1 sjalot
  • 1 el suiker
  • 1 koffielepel sterke mosterd
  • 2 el appelazijn
  • 4 blaadjes gelatine
  • zout en peper
  • voor de saus:
  • 1 komkommer
  • 1 koffielepel suiker
  • 1/2 koffielepel mosterd
  • zout en peper
Bereiding:
  • mix de zalm met de fijngesneden sjalot
  • laat de blaadjes gelatine weken in koud water
  • verwarm de room in een kookpotje maar laat die niet koken
  • neem de room van het vuur en los de gelatine er in op
  • voeg de zalmpuree, de suiker, de mosterd en de appelazijn toe
  • kruid met peper en zout
  • meng en giet de panna cotta in 4 potjes of glazen
  • laat 8 à 10 u koelen
  •  Voor de saus:
  • was en schil de komkommer
  • snij hem in de lengte in twee en verwijder de pitjes en snij in blokjes
  • mix de komkommerstukjes tot puree en voeg de suiker, mosterd en naar smaak zout en peper toe
  • Giet de saus over de panna cotta en dien op
Je kan de panna cotta ook ontvormen op een bordje, giet dan de saus rond de vorm

Recept pompoensoep: Kook, nr 12 december 2019 Spar
Recept panna cotta: Tiramisu, panna cotta & cheesecakes. Bon app'

9 opmerkingen:

  1. En dat het potdorie lekker was! Heb meteen het recept op mijn Pinterestbord gezet. Ik ga dit zeker eens proberen te maken. Het was niet alleen lekker ook nog eens geweldig mooi gepresenteerd. Nog eens dankjewel voor dat lekkers en voor alle gezelligheid.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. He Krisje! Je hebt uit die mooie soepkommetjes mogen eten :)
      gr bi

      Verwijderen
  2. Dat is heel lief, wel bedankt. En dat het gezellig was, we hebben dan ook zowat dezelfde interesses hè.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een heerlijk recept van de chef! En wij genieten mee!
    gr bi

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat ziet er sterrenwaardig uit!! 👍🏼

    BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...