dinsdag 25 oktober 2016

Appel-perencake

Een echt herfstgebak dat heel smeuïg wordt door een geraspte appel en peer aan het deeg toe te voegen.


Dit heb je nodig:

  • 2 appelen
  • 1 peer
  • 200 g zachte boter
  • 150 g rietsuiker
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 4 eieren
  • 1 koffielepel kaneel
  • 1 snuifje zout

Bereiding:
  • schil het fruit, rasp de peer en 1 appel en snij de andere appel in schijfjes
  • verwarm de oven voor op 180°C
  • mix de eieren en de zachte boter 
  • meng de bloem met het zout en de geraspte appel en peer in een mengkom
  • voeg het eiermengsel, de rietsuiker en 1 koffielepel kaneel toe en meng goed
  • vet een cakevorm in en bestuif met wat bloem
  • giet het beslag in de vorm en duw de appelschijfjes naast elkaar in het deeg
  • bak de cake ongeveer 1u in de voorverwarmde oven
Recept: Colruyt

3 opmerkingen:

  1. Perfect voor deze tijd van het jaar, lekker!
    Lieve groetjes,
    Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Misschien dat ik deze wel kan? Zou zelfs kunnen lukken? MMMMmmm hoe tof zou dat zijn! Ben stiekem toch ook al aan een sjaal begonnen! ;-)
    grtjs

    BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...