dinsdag 26 maart 2013

Brood met zonnebloem- en pompoenpitten


Omdat ik nog zonnebloem- en pompoenpitten in voorraad had en omdat ik niet altijd hetzelfde brood wil bakken werd het vandaag dit brood.

Dit heb je nodig voor 1 groot brood:


  • 500 g bloem
  • 300 g water
  •  10 g gist
  • 8 g zout
  • 10 g vetstof
  • 60 g zonnebloempitten
  • 20 g pompoenpitten


bereiding: (met de machine)


  • los de gist op in het water
  • start de machine en voeg langzaam een derde van de bloem, het zout en dan de rest van de bloem toe
  • voeg de vetstof toe als het deeg gevormd is
  • laat de machine gedurende 8' in een trage versnelling kneden
  • voeg dan de pitten toe, vorm een bol en laat 30 ' rijzen 
  • druk het deeg plat en bol het opnieuw op
  • laat de bol 15 ' rijzen 
  • vorm het brood lang of rond en leg het op een ingevette bakplaat of in een ingevette bakvorm
  • dek het af met een doek met plasticfolie erover en laat nog 60 ' rijzen
  • bak het af op 220 ° C gedurende 45 ' 


recept: Basic broodjes en koeken. Frank Deldaele

2 opmerkingen:

  1. Dag Emmy dat brood zal wel lekker zijn. Ik krijg er honger van! gr bi

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is inderdaad lekker, ik ga het meer bakken.

    BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...