donderdag 27 december 2012

Mini cake apéritiefhapje

Dit apéritiefhapje kan je gemakkelijk enkele dagen op voorhand bakken en invriezen. Als je ze nodig hebt dan haal je ze uit de vriezer, laat ze een uurtje ontdooien en bak ze 5 min op 180°. Controleer of ze voldoende opgewarmd zijn en dien op.

Dit heb je nodig:

  • 120 g bloem
  • 1/2 zakje gedroogde gist
  • 2 eieren
  • 7 cl melk
  • 7 dl olie
  • peper en zout
  • 80 g geraspte gruyèrekaas
  • 80 g spek of gedroogde hesp
  • een mini muffinvorm

bereiding:
  • snijd de salami in kleine stukjes
  • klop de eieren luchtig en voeg de olie en melk toe
  • meng met de bloem, kaas en de salami
  • kruid met peper en zout
  • voeg er de gedroogde gist aan toe en meng goed
  • vet de muffinvorm in en vul de vormpjes met 2/3de van het deeg
  • laat ze bakken in ongeveer 15 min op 180°C
  • controleer de gaarheid door er met de punt van een mes of priem in te prikken, als die er droog uitkomt dan in het gebakje gaar. 
  • ontvorm en laat afkoelen.
Als je het deeg gekruid hebt, proef dan even, het mag hartig zijn
Ik verving het spek door salami.

Uit : Mini cakes, apéritifs et gourmandises. Ilona Chovancova.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...