- 4 eieren
- 120g suiker
- 60g bloem
- 60g maïszetmeel
- 20g gesmolten boter
- gesmolten boter voor het bakblik
bestrijk de bakplaat met gesmolten boter en beleg met bakpapier
bereiding:
- vermeng de eieren met de suiker en verwarm al kloppend tot 37°
- klop koud tot een stevig en luchtig beslag
- zeef de bloem en het maïszetmeel en spatel voorzichtig door het beslag
- meng de gesmolten boter met het bovenste laagje van het beslag en spatel vervolgens voorzichtig door de rest
- verdeel de rouladebiscuit gelijkmatig over het bakpapier
afbakken van de rouladebiscuit:
- verwarm de oven voor op 220° en bak gedurende 6 à 8 minuten
- keer onmiddellijk na het bakken de bakplaat met de biscuit om op een schone keukenhanddoek die lichtjes bestrooid is met suiker.
- verwijder de bakplaat pas als de biscuit geheel is afgekoeld
afwerking:
nodig:
nodig:
- 500ml slagroom
- 2 zakjes klopfix
- suiker naar smaak
- 2 kiwi's
- 1 blik mandarijntjes
- chocoladeschilfers
afwerking:
- klop de slagroom met de suiker en de zakjes klopfix
- verwijder het bakpapier en rol de biscuit voorzichtig op met behulp van de handdoek
- leg de rol op bakpapier
- bestrijk de buitenkant met slagroom en druk tegen de zijkanten de chocolade schilfers
- werk de bovenkant af met mandarijntjes en stukjes kiwi
Geen opmerkingen:
Een reactie posten