zondag 20 december 2015

Friands

Ze lijken op muffins deze gebakjes maar het beslag totaal anders. Ze zijn bijzonder luchtig en de voornaamste ingrediënten zijn amandelmeel, eiwitten, bloemsuiker en boter.


Dit heb je nodig voor ongeveer 36 stuks:

  • 120 g amandelbroyage 50/50 ( = 50 % amandelen en 50 % poedersuiker )
  • 100 g poedersuiker
  • vanille
  • 40 g bloem
  • 100 g boter, gesmolten tot tegen het kookpunt
  • 120 g eiwitten ( ongeveer 4 stuks )
  • een bakvorm voor kleine muffins



Bereiding:
  • meng de amandelbroyage, de poedersuiker, de vanille en de gezeefde bloem door elkaar
  • spatel de gesmolten hete boter door het droge mengsel
  • klop de eiwitten tot schuim en meng geleidelijk onder het beslag
  • vet de bakvormpjes in en vul ze met twee derde met het beslag
  • verwarm de oven voor op 200°C en bak af in 12 à 15 minuten
Recept: Basic patisserie, auteur Christophe Declercq

1 opmerking:

  1. Weer een lekker receptje op mijn lijstje :-)))
    Dank je Emmy!

    Lieve groetjes, Tinne

    BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...