Dus laten we het snel vergeten en het hebben over de cake:
Dit heb je nodig:
- 150 g + extra zachte boter
- 275 g + extra bloem
- 2 citroenen ( biologisch)
- 250 g suiker
- zout
- 2 eieren
- 2 tl bakpoeder
- 250 ml volle yoghurt
- eventueel een zesteur
- een satéprikker
- 50 ml water
Bereiding:
- vet een cakevorm van 25 cm lang, ca. 1,5 l inhoud, in met boter en bestuif met bloem.
- was de citroenen met heet water en wrijf ze droog
- rasp de schil van de citroenen of gebruik een zesteur om extra fijne schilletjes te snijden
- halveer de citroenen en pers ze uit
- klop 150 g boter met 200 g suiker en een snuifje zout glad
- klop de eieren er één voor één doorheen
- zeef 275 g bloem en het bakpoeder boven het eimengsel en klop erdoorheen
- klop er de yoghurt, 4 el citroensap en de geraspte citroenschil doorheen
- verdeel het beslag over de cakevorm en bak ca. 50 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C
- neem de cake uit de oven en laat hem 15 min. afkoelen
- breng 125 ml water met 50 g suiker, het overige citroensap en de reepjes citroenschil aan de kook
- kook ca. 4 minuten op hoog vuur tot de suiker volledig is opgelost
- giet de siroop door een zeef en hou de reepjes schil apart
- stort de cake op een schaal en prik hem met de satéprikker meermaals in
- bedruppel de cake met de warme citroensiroop
- strooi de reepjes citroenschil over de cake en laat hem verder afkoelen
Recept: Taartenhits, koken en genieten