zaterdag 2 augustus 2014

Bosvruchtentaart



Dit gebak lijkt op een biscuit maar is veel smeuïger en is te ook te vergelijken met een cake maar is dan weer minder vet omdat er geen boter in zit.

Dit heb je nodig:

  • boter voor de vorm
  • 400 ml slagroom
  • 200 g suiker
  • zout
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 375 g bloem + 2 el 
  • 1 zakje bakpoeder
  • 300 g bosvruchten ( diepvries )
  • verse vruchten voor de versiering
  • bloemsuiker
  • een springvorm van 26 cm doormeter



Bereiding:

  • giet de slagroom in een kom, voeg de suiker, de vanillesuiker en het snuifje zout toe en klop de room lobbig
  • roer één voor één de eieren er doorheen
  • meng 375 g bloem met het bakpoeder en roer ze door de slagroom
  • giet het beslag in de ingevette bakvorm
  • meng de bevroren bosvruchten met 2 el bloem en verdeel ze over het beslag
  • bak het ca. 1uur en 10 minuten in een voorverwarmde oven ( elektrisch 175°C of 150°C hete lucht )
  • zet daarna de oven uit maar laat de taart nog 10 minuten staan
  • neem de taart uit de oven en laat hem afkoelen
  • versier met bosvruchten en bestrooi met bloemsuiker
Toch even na de baktijd controleren of hij doorbakken is . Ik liet dit gebak nog 10 minuten langer in de oven dan de aangegeven tijd.


Recept: Het superdikke taartenboek special: Koken & Genieten

12 opmerkingen:

  1. Het ziet er schitterend uit! Gelukkig minder vet, omdat er geen boter in zit. Maar wel slagroom! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt Caroline. De slagroom zal je ook wel kunnen vervangen door culinaire room, die heeft wel een kleiner vetgehalte en dan is het inderdaad minder vet. Hij is in elk geval lekker :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee hoor, zou ik niet vervangen, want slagroom is veel lekkerder! Dan maar een kleiner stukje eten. Ik vond het alleen grappig dat je schreef dat ie minder vet was omdat er geen boter in zat.

      Verwijderen
  3. Ymme, super idee, dit recept !! Eentje wat ik eens echt kan maken zonder dat ik na het eten schuldgevoelens moet hebben over calorie-overloads ;-)))
    Lukt dat echt, een gebak zonder boter ?? (Vergeef me de domme vraag - ik bak heel weinig, uit schrik voor de lijn... Dus weet er ook maar weinig van... Een paar wafeltjes of een 4/vierden cake is zowat het enige wat ik bak...)
    En dan nog met bosvruchten, mijn ultieme favorietjes tussen het fruit ... Hmmm...
    Ik weet wat er deze week allemaal op mijn boodschappenlijst gaat staan !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dag Ingrid, i.p.v. boter zit er slagroom in dit recept wat op zich al minder calorierijk is. Als je nu culinaire room gebruikt dan verminderd dat gehalte nog. Je moet dan deze niet lobbig kloppen maar direct na de suiker, de eieren en dan de bloem toevoegen.
    succes. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mmmmmm... Dat ziet er weer verrukkelijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Ymme !
    En het is gelukt :-)
    Heb je recept geprobeerd, met culinaire room (en 100gr suiker + 10gr sucralose ipv 200gr suiker, tsja, de lijn hé....), en het resultaat is lékker !!! Zelfs De Man zit al aan zijn derde stukje - zéér uitzonderlijk, hij is absoluut geen zoetekauw...
    Dus mercikes Ymme, je bent er in geslaagd een recept te maken dat zelfs ik tot een goed einde heb kunnen brengen !!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ah Ingrid, dan ga ik dat op die manier zeker ook eens bakken. Bedankt om het te laten weten. ( moeten we dat niet tegen Onliemie vertellen! :) )
      groetjes

      Verwijderen
    2. Ik denk het ook Ymme, dat we Onliemieke moeten informeren dat de grootste bak-dummy van België (ikke dus) je receptje heeft kunnen doen slagen ;-)
      Ik vraag me toch af wat ons Kriske vorige keer, met die tulband, allemaal heeft uitgestoken ;-))))

      Verwijderen
  7. Voilà, die is gepind want die ziet er overheerlijk uit ! Daar zal ik binnenkort de huisgenoten eens mee verrassen zie !

    BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...