dinsdag 18 maart 2014

Plaatgebak met frangipane-appelvulling



Dit heb je nodig 
1 voor het zanddeeg en de bereiding : zie hier

2 voor vulling:

  • 350 g amandelpoeder
  • 300 g suiker
  • 300 g boter (op kamertemperatuur)
  • 6 eieren
  • 115 g zelfrijzende bloem
  • 12 appels
  • abrikozenconfituur
Bereiding:
  • roer de boter en de suiker romig
  • klop er de eieren er één voor één onder
  • meng er als laatste beetje bij beetje het amandelpoeder en de zelfrijzende bloem onder
  • beleg het deeg met de helft van de in schijfjes gesneden appels
  • strijk het frangipanedeeg erover
  • duw de overige appelpartjes in het deeg
  • schuif de bakplaat in een voorverwarmde oven van 175°C en bak gedurende 45 à 50 min.
  • laat afkoelen op een rooster
  • bestrijk het gebak met warme abrikozenconfituur.


recept: Ons Bakboek van kvlv

5 opmerkingen:

  1. Aan dit is de echtgenoot verslaafd! Dat zou hier snel ribbedebie zijn! 't Ziet er echt weer heerlijk uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. These apple slices look wonderful... I can see that you have baked a lot to share :D

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zalig zeg ... begin al te watertanden als ik het zie ... mijn lievelingsgebak ... . Bedankt om het recept te delen en vooral om het uit te schrijven daar het heel wat werk vraagt telkens. Liefs, Tinne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Karine Hendrickx20 maart 2014 om 03:57

    Ziet er lekker uit... Ik bak regelmatig frangipanetaart, maar ga deze versie zeker binnenkort uitproberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mom mmmmmm goede ☺ http://coccinellecreative.blogspot.it/

    BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...