maandag 18 augustus 2014

Creatieve blog hop

Vanmorgen was is enigszins verbaasd toen ik op Hildes blog "appelblauwzeegroen" las dat ze mij en Onliemie uitnodigde om de vragen te beantwoorden voor de creatieve blog hop. Ik had er nog nooit over gehoord maar je kan er via haar blog meer over te weten komen. Ik heb helemaal geen idee waar het begon maar het is blijkbaar de bedoeling dat je 2 blogs uitnodigt om hetzelfde te doen.  Dus beginnen we er maar aan, hier komen de 4 vragen met antwoord.
1 Waar ben je momenteel mee bezig?


Ik werk een tweede kous af, graag nog voor de winter. Ik heb altijd wel een kous op de naalden staan, meestal voor de echtgenoot, om af en toe eens vast te nemen, vooral als er niets anders voor handen is. Al is dat eigenlijk nooit het geval.
Pas een mutsje gebreid. Het dient om mee te nemen naar de kvlv-afdelingen voor de cursus:" Brei voor je kids " . Eind september starten de lessen weer en dit kleine werkstukje wilde ik nog breien. Achteraf is het bestemd voor onze jongste kleindochter, Nora. Hier en hier lees je over enkele andere werkstukken voor deze cursus.Dit is het tweede kussen met kabels. Ik moet het nog afwerken, er een kussen in stoppen en de beschrijving neerpennen. Hier zie je het andere kussen. In onze kvlv-afdeling gaat in het najaar een cursus " kabels breien " door. Vandaar deze kussens.
Een beetje te enthousiast geweest deze vakantie en aan allerlei dingen willen beginnen. Zo ook dit granny vierkantje (nog niet voltooid) met de bedoeling het te verwerken tot een sjaal. Zal eventjes moeten wachten!
Ik denk dat dit mij niet alleen overkomt, niet ?
Dit is het polsboordje voor een want of een handschoen. Ik ben alvast begonnen ondanks het feit dat de studiedag voor kvlv-vormingswerksters pas eind augustus doorgaat. De afdelingen kunnen namelijk vanaf 2015 een cursus"wanten en handschoenen breien programmeren".Voor zo een cursus moet ik weer heel wat breien in het najaar, maar ik kijk er weer naar uit.

2 Hoe verschilt jouw werk van dat van anderen?

Ik veronderstel dat mijn werk inhoudelijk niet zoveel van dat van anderen verschilt maar bij mij staat hetgeen ik maak dikwijls in het teken van de handwerklessen die ik geef.

3 Waarom doe je dat?

Zonder handwerk zou ik niet kunnen. Al van jongs af aan brei of haak ik. Ik herinner me dat ik als 16 jarige  al truitjes breide volgens de beschrijving uit een breiboek of -tijdschrift.

4 Hoe werkt het creatieve proces bij jou?

Meestal weet ik lang op voorhand al wat ik wil maken. Dikwijls broeden er meerdere ideeën tegelijk en word ik nogal eens ongedurig. Altijd ligt er dus meer dan één werkstuk in de maak. Dat is waarschijnlijk bij velen zo.


Alhoewel ik wel veel met handwerk bezig ben merk je daar uit de berichten op mijn blog niet zo veel van. Mijn andere hobby is bakken en daar schrijf ik veel over. Eigenlijk zou ik 2 blogs moeten hebben, een foodblog en eentje over handwerk. Het moet voor veel bezoekers verwarrend zijn denk ik. Want alles loopt zo een beetje door elkaar. 
Voor deze creatieve blog hop zou ik graag 'Tinne's  - Hobby - World'  en 'Beautiful Boardwalk van Sandra' uitnodigen.
Tinne voor haar mooi, kleurrijk handwerk en omdat ze ook graag kookt. Sandra's blog voor de prachtige (macro) foto's, haar haakwerk en haar originele creatieve verhaaltjes met Finnigan. Ontdek het zelf maar.
Ben benieuwd naar wat deze dames te vertellen hebben.

14 opmerkingen:

 1. Oeh!! Ik moet aan de bak zie ik, hihihi!
  Wat leuk om jouw handwerk te kunnen bewonderen! Zou ik eigenlijk best meer/vaker wat van willen zien, want ik vind het prachtig! Misschien een extra tabblad op je blog maken? Geen idee hoe het werkt, maar ik weet dat het kan :-))
  Groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal mijn best doen Sandra al denk ik dat bakken toch de meerderheid blijft halen. Er kruipt meer tijd in brei-of haakwerk dan een taart bakken. Gelukkig maar :))

   Verwijderen
 2. Ik vind het net leuk dat je blog zo'n beetje "dooreenloopt", dat het afwisselt tussen bakken en handwerk. Dat maakt het juist lekker afwisselend !
  Leuk om wat meer over je te weten - ik ben nog niet zo lang in blogland, en ben nog bijlange niet klaar met alle blogs die ik volg volledig "terug" te lezen (alle oudere posts van vóór mijn intrede in blogland...). Nu ben ik direct een beetje up to date waarom je zo goed bent in handwerk ! Je geeft handwerkles, dat wist ik nog niet ! Da's wel een superfijn beroep !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik doe het al jaren maar dan wel als freelance.

   Verwijderen
 3. Ha Ingrid, jij weet dat nog niet maar die Ymme die kan ALLES.... echt!
  Schilderen, tekenen, naaien,breien, haken, koken, bakken, kleien en nog ielveulmiejer.... of ze kan zingen? Dat weet ik eigenlijk niet???? Ymme????
  Zeg menneke, gij zegt dat ik een bezige bij ben maar amaai jij kan er ook wat van van met alles tegelijk bezig te zijn! Ik kom ook breiles volgen! Ik wil ook graag kabels kunnen en sokken en..... nog zoveel meer. Waarom doen ze hier bij ons nu eens nooit zo'n leuke dingen bij KAV? Nora gaat nogal blinken met dat schoon mutske!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alé, ik heb weer kunnen lachen. Zeg, dat is nu toch teveel lof hè. Voor mij is dat jaren mijn werk geweest binnen kvlv dus ik vind er niks speciaals aan. En nee, zingen gaat niet zo best. Had ook nog gekunnen want ons make zaliger zong toen ze jong was in een operette gezelschap. De andere genen heb ik wel geërfd. Ik zou maar wat graag hebben dat je de breilessen kon komen volgen. Maar, je weet hè, privé kan ook. Altijd welkom. Ik meen dat hè.

   Verwijderen
  2. oei ja KVLV.... wat een fout! Dat hebde met al die jeugdbewegingen... zeg gezeed is gezeed hé! Ik neem die uitnodiging voor die breilessen aan hoor! :-)

   Verwijderen
  3. Dan moeten we daar in het najaar iets aan doen.

   Verwijderen
 4. Hihihi ... qua creativiteit zit er wel enig verschil tussen ons beiden hoor. Jij bakt veel meer taarten en ik eet veel meer taart ... lol !!! Deze winter ga ik eveneens kabelkussens breien want vind dat heel wat gezelliger in huis als het kouder is. Als het mag leen ik jouw patroontje hiervoor :-) Maaarrr ... ik ga nu niet teveel vertellen hé want anders weet ik niet wat schrijven op mijn creatieve blog hop.
  Zo lieve mensen ik ga mijn bedje opzoeken want het zal snel ochtend zijn. Groetjes !!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alé, nog eens plezier met jouw reactie. Mijne dag is goed begonnen.
   groetjes

   Verwijderen
 5. Sorry voor mijn late reactie, Ymme, maar ik wil je zeker zeggen dat ik het heel leuk vind om jouw antwoorden op de bloghop te lezen! Tof om te zien met wat jij bezig bent en om te merken dat ik niet de enige ben met verschillende werkjes 'hangende'! Ik heb ook vaak een paar sokken op mijn breinaalden staan, dat is namelijk iets waar mijn man altijd heel blij mee is. Hij draagt ze liever dan een paar van de winkel, dus tja! ;) De wol waarmee je de handschoenen breit, is heel mooi en ook het mutsje voor je kleindochter! Weeral een reden waarom ik je graag als buurvrouw zou hebben: dan kon ik bij jou handwerkles komen volgen! Nog veel plezier met alles en groetjes,
  Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow, jij bent een echt breiwonder ! Vroeger breide ik ook wel eens een sjaal, maar heel simpel, recht en averecht ;-) Wat jij doet met die kabels en speciale steken ... Hoedje af hoor ! Leuk ook dat je sokken kan breien voor het ventje ! Dat mutske is ook keischattig !
  De afwisseling van handwerk en bakken op je blog vind ik juist heel leuk !

  BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...