vrijdag 15 april 2016

Breekbroodjes met cranberry's


De periode dat cranberry's vers te verkrijgen zijn mag dan wel voorbij zijn maar gedroogd zijn ze altijd te koop. Verwerkt in brooddeeg zijn ook best lekker.


Dit heb je nodig voor ca. 20 broodjes:
  • 450 g volkoren meel
  • 150 g bloem
  • 325 ml water
  • 20 g vetstof
  • 20 g gist
  • 10 g zout
  • 150 g gedroogde cranberry's
  • een paar bakvormen, rond of vierkant ( afhankelijk van de grootte )

Bereiding: met de machine
  • giet het water in de kom, voeg de gist en de vetstof toe
  • vul aan met de bloem en het meel
  • strooi het zout erover
  • laat de machine draaien en laat 10 minuten kneden
  • laat het deeg 30 minuten rijzen
  • kneed het deeg opnieuw door en duw het uiteen tot een platte lap
  • strooi de cranberry's erover, rol het deeg op en kneed opnieuw zodat de bessen zich verdelen in het deeg
  • vorm opnieuw een deegrol en verdeel deze in kleine stukjes van ongeveer 50 g per stuk ( ik woog ze niet af en bolde ze ook niet op zodat de broodjes een onregelmatige vorm kregen ) 
  • leg de deegstukjes in een ingevette en met bloem bestoven bakvorm
  • laat ze een uur rijzen


  • verwarm de oven voor op 220 ° C
  • bestuif het gerezen deeg met wat bloem en bak ongeveer 30 à 35 minuten, of tot ze een bruine kleur hebben en hol klinken als je er op klopt


4 opmerkingen:

  1. En smullen maar van die overheerlijke cranberry's broodjes!
    Ik hou van cranberry's,ook in gedroogde versie, wij eten ze als snoepje
    gr bi

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmmm.... Met nog wat noten erbij?
    Maar dan gaat het misschien een beetje richting mueslibol :-))

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goh wat maak jij toch altijd heerlijke dingen!!! Opletten voor de echtgenoot zijn lijn hé nu hij nog altijd niet voluit kan trainen! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...