zaterdag 5 juli 2014

Kleine tulbandgebakjes met rode bessen

In het recept voor deze gebakjes werd rabarber gebruikt maar omdat onze rode bessen rijp zijn gebruikte ik deze in plaats van de rabarber. De hoeveelheid deeg is voldoende om meer dan 12 vormpjes te vullen. En of je nu tulbandvormen gebruikt of er muffins mee bakt dat doet er helemaal niet toe. Ook met bosbessen zal dit gebak heerlijk zijn.


Dit heb je nodig voor 12 vormpjes van 200 ml inhoud:
  • 300 g rode bessen
  • 50 g bakvaste chocolade druppels
  • 200 g suiker
  • 500 g bloem
  • 1 pakje bakpoeder
  • een mespunt zout
  • 250 g zachte boter
  • 5 eieren
  • 1 dl melk
  • bloemsuiker voor het bestrooien
bereiding:
  • rits de bessen van de steeltjes en was ze
  • klop de boter met de suiker, het zout en de eieren tot een crèmige massa
  • meng de bloem met het bakpoeder en meng dit met het ei-boter mengsel
  • roer er de melk onder
  • schep de chocolade en de rode bessen voorzichtig onder het deeg
  • vul de ingevette vormpjes en vul ze met het deeg
  • bak ze  30 - 35  minuten in een voorverwarmde oven van 175°C met boven en onderwarmte ( als de vormpjes kleiner zijn dan moeten ze minder lang bakken, probeer 20 minuten en controleer dan of ze gaar zijn )
  • controleer de gaarheid van het gebak 
  • laat ze 5 minuten rusten alvorens ze te storten op een rooster
  • laat de tulbandjes afkoelen en bestrooi ze dan met bloemsuiker


Deze tulbandjes zijn helemaal niet te zoet. Dat heb je meer met Duitse recepten. Proef dus voor het bakken eens van het deeg, je kan eventueel wat suiker toevoegen.
i.p.v. bessen kan je natuurlijk ook bosbessen gebruiken.

Recept: Mein Landrezept, Kuchen & Torten, Unsere 101 Lieblingsrezepte

10 opmerkingen:

  1. dat ziet er heel erg gezellig en heel erg lekker uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmmm dat ziet er lekker uit...
    Ik denk dat ik dat receptje deze week eens ga proberen met bosbesjes !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb van een heel lief iemand een grote tulband gekregen. Zou dat ook lukken? Het klinkt heel lekker in ieder geval...Rabarber, besjes of bosbesjes... ik krijg het water in de mond!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat moet zeker lukken, je moet de baktijd verlengen tot 50-60 minuten en dan na bvb 50 minuten controleren of het gebak gaar is. Dat doe je met een priem (breinaald), je steekt in het gebak en als er geen deeg meer aankleeft dan is het gaar. Is dat niet zo dan laat je nog wat langer bakken en controleer terug. Succes ermee.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als je in de labellijst op 'tulband' klikt, dan zie je meer recepten voor een tulbandgebak.

      Verwijderen
    2. Merciekes... weet je wat? Dat van die breinaald wist ik al! Goed hé! ;)

      Verwijderen
    3. Ziede wel , je staat al veel verder op bak gebied dan ik dacht.

      Verwijderen
  5. oh deze zien er erg lief leuk uit bijna schattig wat een idee mini tubandjes erg leuk

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oooohhh... wauw! Bijna te mooi om op te eten. Bijna... :-)))

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zien er superlekker uit !
    Nog een fijne zondag,
    Martine

    BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...