zondag 1 mei 2016

Rabarber-amandeltaart

Onze rabarberstruik heeft ondertussen zo een omvang gekregen dat het zonde zou zijn als ik er nu niets  mee zou doen. Hoog tijd dus om wat mousse te maken maar een taart mocht niet ontbreken. 




Dit heb je nodig voor 2 kleine taartjes van 20 cm of 1 grote taart van 24 à 26 cm:

  • ca. 350 g gistdeeg 
  • 100 ml room ( 35 % )
  • 2 eieren
  • 125 g suiker
  • 125 g zelfrijzende bloem
  • 75 g amandelpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 dikke rabarberstelen


Bereiding:
  • bereid het gistdeeg en laat het 30 minuten rijzen
  • zeef ondertussen de zelfrijzende bloem en meng ze met het amandelpoeder en de suiker
  • klop de eieren met de room en meng dit met het bloemmengsel
  • was de rabarber en snijd ze in kleine blokjes
  • schep de rabarber onder de rest van de gemengde ingrediënten
  • kneed het gerezen gistdeeg door en rol het heel dun uit
  • bekleed een ingevette taartvorm met het deeg en laat het deeg niet meer rijzen
  • stort onmiddellijk het rabarbermengsel uit over het deeg
  • zet de taartvorm in een voorverwarmde oven van 180 ° C en bak de taart ongeveer 40 minuten of tot ze goudbruin ziet. Prik ook even met een priem in het gebak, als die er droog uitkomt dan is het gebak goed gebakken
Rabarber:


Ik gebruikte gistdeeg maar je kan dit ook vervangen door kruimeldeeg of kant en klaar bladerdeeg



recept: Ons gezond kookboek

8 opmerkingen:

  1. Heerlijke rabarber uit eigen tuin! En daar een taartje van bakken, dat is genieten. Als kind kregen we één stengel en een potjes suiker om in de soppen en dan maar spelen buiten
    gr bi

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ja, dat weet ik ook nog . Nu zou ik het toch te zuur vinden.

      Verwijderen
  2. Weet je dat ik nog nooit rabarbertaart heb gemaakt!
    Dit klinkt als een goede start :-))
    Lieve groetjes,
    Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk dat er weer rabarber is-aankomt. Mijn struik begint ook wat mooie stelen te vormen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Rabarbertaart heb ik nog nooit geproefd ...maar die van jou
    ziet er heerlijk uit ...
    heel veel groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lekker... en weer fantastisch gelukt zo te zien! Recht van bij de banketbakker zo lijkt het wel! Fijne week!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mh, yummy! Looks great. Thanks for sharing! Sunny greetings, Nata

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Die was inderdaad lekker. Ik heb er mogen van proeven. Mmmmmm.........!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...