Dit heb je nodig voor een ronde springvorm 26 cm doormeter:
- 100 g + een beetje zachte boter
 - 100 g suiker
 - 2 zakjes vanillesuiker
 - 2 eieren
 - 100 g bloem
 - 25 g maïzena
 - 1 kl bakpoeder
 - 500 g aardbeien
 - 100 g pure chocolade
 - 350 ml slagroom
 - 250 g mascarpone
 - 250 g magere plattekaas (kwark)
 - 1 zakje slagroomversteviger
 - 100 g geraspte pure chocolade
 - cacao om te bestrooien
 
Bereiding:
- verwarm de oven voor op 175°
 - vet de springvorm in
 - klop 100 g boter, 50 g suiker , 1 zakje vanillesuiker met de mixer romig
 - roer de eieren één voor één erdoorheen
 - meng de bloem met de maïzena en het bakpoeder en meng kort door het beslag
 - strijk het beslag in de vorm en bak ca. 20 min.
 - laat afkoelen
 - was de aardbeien en maak ze schoon
 - hak de chocolade grof en smelt hem met 100 ml slagroom al roerend op een laag vuur. Neem van het vuur en laat afkoelen
 - sluit de rand van de springvorm om de taartbodem
 - strijk het chocolademengsel over de bodem en verdeel de aardbeien dicht tegen elkaar aan eroverheen.
 - meng de mascarpone, de platte kaas, 50 g suiker en 1 zakje vanillesuiker
 - klop de 250 ml slagroom met de slagroomversteviger goed stijf en meng deze met het kaasmengsel
 - voeg de geraspte chocolade er aan toe
 - strijk de room over de taart en zet in de koelkast
 - bestrooi de taart net voor het opdienen met cacaopoeder
 
- Ik gebruikte een stevige, goed uitgelekte plattekaas om zeker te zijn van een vaste stracciatella room.
 - Verwarm het mes waarmee je de taart aansnijdt en herhaal dat voor iedere snede. Maak ook telkens het mes schoon .Op die manier krijg je mooie gladde sneden.
 


Geen opmerkingen:
Een reactie posten