woensdag 27 juni 2012

stracciatella-aardbeigebak

Met een maand vertraging heb ik vandaag met vrienden mijn verjaardag gevierd en had ik weer reden genoeg om te bakken. In de special " Heerlijke taarten " vond ik het recept voor het stracciatella-aardbeigebak. Het is een heerlijk fris zomers en niet te zoet gebak.


Dit heb je nodig voor een ronde springvorm 26 cm doormeter:

  • 100 g + een beetje zachte boter
  • 100 g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 100 g bloem
  • 25 g maïzena
  • 1 kl bakpoeder
  • 500 g aardbeien
  • 100 g pure chocolade
  • 350 ml slagroom
  • 250 g mascarpone
  • 250 g magere plattekaas (kwark)
  • 1 zakje slagroomversteviger
  • 100 g geraspte pure chocolade
  • cacao om te bestrooien
Bereiding:

  • verwarm de oven voor op 175°
  • vet de springvorm in
  • klop 100 g boter, 50 g suiker , 1 zakje vanillesuiker met de mixer romig
  • roer de eieren één voor één erdoorheen
  • meng de bloem met de maïzena en het bakpoeder en meng kort door het beslag
  • strijk het beslag in de vorm en bak ca. 20 min.
  • laat afkoelen
  • was de aardbeien en maak ze schoon
  • hak de chocolade grof en smelt hem met 100 ml slagroom al roerend op een laag vuur. Neem van het vuur en laat afkoelen
  • sluit de rand van de springvorm om de taartbodem
  • strijk het chocolademengsel over de bodem en verdeel de aardbeien dicht tegen elkaar aan eroverheen.
  • meng de mascarpone, de platte kaas, 50 g suiker en 1 zakje vanillesuiker
  • klop de 250 ml slagroom met de slagroomversteviger goed stijf en meng deze met het kaasmengsel
  • voeg de geraspte chocolade er aan toe
  • strijk de room over de taart en zet in de koelkast
  • bestrooi de taart net voor het opdienen met cacaopoeder
  • Ik gebruikte een stevige, goed uitgelekte plattekaas om zeker te zijn van een vaste stracciatella room.
  • Verwarm het mes waarmee je de taart aansnijdt en herhaal dat voor iedere snede. Maak ook telkens het mes schoon .Op die manier krijg je mooie gladde sneden.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...