dinsdag 3 februari 2015

Suikervrije yoghurtcake met appel

In het recept van deze appelcake heb ik de suiker vervangen door een bakvaste zoetstof. Daardoor is het resultaat anders dan van een gewone met suiker gebakken cake. Hij is er niet minder smakelijk door want door de combinatie van yoghurt, olie en appel is deze cake lekker smeuïg geworden.


Dit heb je nodig:
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 140 g zonnebloemolie
  • 4 eieren
  • 250 g yoghurt natuur
  • 1 appel
  • 100 g bakvaste zoetstof ( tagatesse)
Bereiding:
  •  roer de olie en de zoetstof door elkaar
  • klop de eieren los en voeg ze toe
  • mende de yoghurt door de massa en spatel er het gezeefde bakmeel onder
  • schil de appel en snijd hem in kleine blokjes
  • voeg ze bij het deeg
  • boter een cakevorm goed in en vul met het deeg
  • bak de cake in een voorverwarmde oven van 175°C gedurende +/- 40 minuten
  • prik met een naald in de cake, als er geen deeg aan de naald hangt, is de cake goed gebakken


Als je een andere bakvaste zoetstof gebruikt, controleer dan de dosering. 1 koffielepel van deze zoetstof heeft de zoetkracht van 2 koffielepels suiker. Je moet dus in recepten de hoeveelheid suiker vervangen door de helft zoetstof. In dit recept heb ik 200 g suiker vervangen door 100 g tagatesse zoetstof. 
Ik bestrooide de cake met bloemsuiker maar die laat je weg als je hem volledig suikervrij wil.

Recept: (aangepast) Impérial

12 opmerkingen:

  1. Wat ziet de cake er verrukkelijk uit! Het water loopt me in de mond, haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er lekker uit...:-), ik had vanochtend de koffie (kaart) al klaar staan (blog), haha!!!
    Creatieve groetjes, Gaby

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Suikervrij !!
    Kriske van Onliemie, waar zijdde gij ?? Kom mee lezen, een goed receptje voor u !

    Het klinkt in elk geval lekker - met tagatesse heb ik tot nu nog niet gebakken. Is de smaak na bakken lekker ?
    Stevia om te bakken vind ik persoonlijk niet lekker, sucralose lukt dan weer wel goed... Alles om die stoute suiker maar te weren hé ;-)))

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja Ingrid, met tagatesse valt de smaak heel goed mee. Je proeft niks eigenaardigs. En ja, dit is iets voor ons Kriske! :)

      Verwijderen
  4. Mmmm ziet er lekker uit ! Grtjes Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  5. dit ziet lekker uit, meteen het recept kopieren...thanks!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mmmm... Ziet er in elk geval smakelijk uit! Ik moest ook meteen aan Kris denken, dit is echt een recept voor haar! Zelf blijf ik voorlopig nog gewoon met (riet-)suiker bakken maar wie weet ga ik binnenkort toch nog overstag, we zien wel...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De appelcake ziet er heel luchtig uit! En wat een mooie tas en schoteltje heb je daar. gr bi

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Tas en schoteltje: kringloopmateriaal ! Ik bracht het mee om te verwerken in een etagère maar ik kon het toen niet gebruiken. Nu komt het af en toe van pas.Zo zie je maar.
    groetjes nichtje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. He ymme, net foto's gezien van KVLV.! Amai zeg die etagère was goed gevuld met heel veel lekkers, was je die dag gepromoveerd tot koffiedame? gr bi

      Verwijderen
    2. We gebruiken de etagères bij verschillende gelegenheden en dan help ik al eens als koffiedame. :)

      Verwijderen
  9. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...