dinsdag 10 december 2013

Gouden schaal in gipsOp enkele na zitten mijn schalen in gips opgeborgen in dozen om weer eens tevoorschijn te komen als er de gelegenheid voor is.

Nu de feestdagen eraan komen wilde ik wel eens wat bling-bling in huis en maakte ik van de schaal in bordeaux kleur een gouden schaal. Je hebt daarvoor blaadjes imitatie-bladgoud en een geschikte lijm nodig voor het aanbrengen van dit goud of je spuit ze gewoon goudkleurig al zal het effect anders zijn.


Eigenlijk is het aanbrengen van dit bladgoud niet zo moeilijk. Je bestrijkt eerst de binnenkant van de schaal  met een dun laagje lijm die je dan een half uurtje laat drogen. Dan leg je de blaadjes goud er voorzichtig op en je laat ze elkaar een beetje overlappen. Gebruik een zachte penseel of wollen doekje om de blaadjes goed tegen het oppervlak aan te drukken en om overtollige laagjes goud weg te vegen.
Als de binnenkant klaar is doe je hetzelfde met de buitenkant en eventueel met het afzonderlijke steuntje onder de schaal.


Je kan de schaal zo in zijn gouden eenvoud etaleren, ik legde er kerstballen in oranje- en rode tinten in met ertussen kleine ledlampjes. 's Avonds zorgen ze voor extra sfeer.Met gouden ballen, toon op toon ziet het er zo uit.
3 opmerkingen:

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...