donderdag 22 augustus 2013

Rabarbercake met notenschuim

We hebben nog volop rabarber in onze tuin. Er niks mee doen vind ik dan ook jammer dus heb ik maar gezocht naar een recept voor een taart zoals ik ze nog niet eerder bakte. Dit keer wordt ze gebakken in een  rechthoekige bakplaat.


Dit heb je nodig voor een bakplaat van ca. 35 x 40 cm.(24 stukken)
  • 175 g boter
  • 1 kg rabarber
  • 4 eieren
  • 350 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • zout
  • 250 g bloem
  •  bakpoeder
  • 8-9 el melk
  • 100 g amandelen (zonder vel)
  • bloemsuiker

bereiding:
  • vet de bakplaat in
  • was de rabarber en snijd in stukjes van 1 cm
  • splits de eieren
  • klop de boter met 150 g suiker, de vanillesuiker en een snuifje zout romig op
  • roer de eidooiers er een voor een door
  • meng de bloem met het bakpoeder en roer het om en om met de melk in kleine hoeveelheden kort door de eicrème
  • verdeel het stevige beslag met een vochtige spatel over de bakplaat
  • klop de eiwitten stijf met een snuifje zout
  • voeg geleidelijk 200 g suiker toe. Blijf net zolang kloppen tot de suiker volledig is opgelost
  • hak de amandelen fijn
  • roer de amandelen en de rabarber door het eiwitmengsel
  • verdeel de rabarbervulling over het beslag
  • bak de cake 35' in een voorverwarmde oven van 175°C hete lucht of 200°C elektrisch
  • laat de cake afkoelen in de vorm
  • snijd de cake in stukken, bestrooi met de bloemsuiker en dien op

Ik gebruikte zelfrijzende bloem i.p.v. bloem en bakpoeder omdat de hoeveelheid bakpoeder niet werd vermeld. Ik verlengde de baktijd met 10 minuten. Wil je de cake bakken in een ronde taartvorm dan is er genoeg deeg voor twee taarten van ongeveer 22 cm doorsneden of één grotere en één kleinere vorm of je neemt gewoon de helft van de ingrediënten
De cake is heel smeuïg en niet te zoet.

Recept uit: Het super dikke taartenboek van Koken & Genieten

6 opmerkingen:

  1. Gaan we dit weekend zeker uitproberen!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Succes Karine. Een vraagje: Ben jij Karine van Kortenaken? Als dat zo is dan herinner ik mij van vroeger dat je toen al allerlei lekkers bakte voor de kvlv-bijeenkomsten.
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, Emmy. Ik ben Karine van KVLV-kortenaken!
    Dat is geleden van de lessen zijdeschilderen, ondertussen zijn we oma's ;-)
    Groetjes en misschien tot binnenkort op een les

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ah, dag Karine, dan heb ik het toch juist. Ik denk dat jij zelf ook zo stilletjes aan een blog kunt beginnen. Eentje over bakken misschien ?
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  5. oh deze ziet er erg leker uit!
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo, hoeveel gr bakpoeder? Ook 250?

    BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...