zondag 19 juni 2016

Aspergequiche met bieslook en Parmezaanse kaas

Asperges zijn nog altijd gemakkelijk verkrijgbaar en een hartige taart smaakt altijd. Met een kant en klaar deeg is de taart best snel gemaakt.



Voor deze hartige taart heb je nodig: ( 4 pers.)

  • een rol vers bladerdeeg
  • 500 g asperges
  • 3 eieren
  • 1dl slagroom
  • 1,5 dl melk
  • knoflook, geperst
  • zout en peper
  • 50 g versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 2 el fijngehakte verse bieslook
Bereiding:
  • Schil de asperges en verwijder de houterige uiteinden
  • kook de asperges beetgaar en laat ze uitlekken
  • verwarm de oven voor op 200° C
  • vet een ronde taartvorm ( 24 cm ) of een langwerpige  van 30 cm in en bekleed hem met het bladerdeeg
  • leg de asperges op de bodem
  • meng de eieren met de slagroom, de  melk, de knoflook en de bieslook en kruid met zout en peper
  • giet dit eiermengsel over asperges en bestrooi het geheel met de kaas
  • laat de quiche een tiental minuten en haal hem uit de vorm
  • dien warm of lauw op vergezeld van een slaatje
Ik gebruikte zowel witte als groene asperges

Hier vind je een ander recept voor quiche met asperges.

recept : Asperges ; Annerose Siec en Sylvia Winnewisser . ( aangepast )

3 opmerkingen:

  1. Heel lekker weeral en keitof met die lange taartvorm! Ga ik me ook eens aanschaffen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er overheerlijk uit ...ik hou wel van quiche
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Weer een smakelijke!
    Lieve groetjes,
    Sandra

    BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...