donderdag 24 december 2015

Duo van speculaas

Dit duo, speculoosmousse en -ijs zal het dessert zijn op ons kerstfeest.



Dit heb je nodig voor 12 kleine glaasjes:

  • 1 liter speculoosijs
  • 3 eigelen
  • 5 eiwitten
  • 32 speculoosjes ( 28 koekjes voor de mousse)
  • 2 el fijne suiker
  • 25 g bloemsuiker
  • 250 g mascarpone
  • 100 ml room

Bereiding:
  • maal 28 koekjes heel fijn 
  • klop de eigelen met de fijne suiker schuimig
  • meng de mascarpone met het eigeelschuim
  • meng de gemalen koekjes eronder
  • klop de room op
  • klop de eiwitten met de bloemsuiker stijf
  • meng de opgeklopte room onder de koekjesmengeling en schep er dan voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten onder.
  • giet de mousse in een spuitzak en spuit hem in de glaasjes
  • versier elk glaasje met een hoekje van de overgebleven koekjes
  • maal de rest van de koekjes fijn 
  • schep in de andere potjes een bolletje ijs en strooi wat van de gemalen koekjes erover.
  • zet het duo op een schaaltje en dien op

Aan alle bezoekers van mijn blog wens ik een zalig kerstfeest.

3 opmerkingen:

  1. Gezellige Kerstdagen ('smakelijk' hoef ik niet te zeggen, dat zit wel snor :-)) en een fantastisch 2016 gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het dessert ziet er lekker uit, het zal ondertussen wel al opgegeten zijn.
    Fijne feestdagen.

    BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...