zondag 12 april 2015

Smeuïge abrikozentaart

Deze taart wordt in de beschrijving "smeuïg" genoemd en dat is ze inderdaad.


Dit heb je nodig:

  • boter en bloem om in te vetten
  • 1 blik abrikozen (850 ml)
  • 125 ml + 3 el abrikozencompote
  • 150 g magere platte kaas (kwark)
  • 6 el melk
  • 6 el olie
  • 75 g suiker
  • zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 300 g 
  • 1 zakje bakpoeder
  • 30g amandelschaafsel
  • poedersuiker om te bestuiven


Bereiding:
  • vet een springvorm (26 cm ) in en bestuif hem met bloem
  • laat de abrikozen uitlekken, dep ze droog en snijd ze in kleine stukjes
  • roer de abrikozen door 125 ml compote
  • roer de melk, de olie, de suiker, een snuifje zout en de vanillesuiker door de kwark
  • meng het pakpoeder met 300 g bloem en kneed ze met een mixer met deeghaken door de platte kaas
  • rol het deeg op wat bloem uit tot een rechthoek ( ca. 35 x 45 cm )
  • verdeel de abrikozen eroverheen en laat hierbij ca. 2 cm vrij aan de randen
  • rol het deeg in de lengte op, snijd het in 14 schijven en leg de schijven in de taartvorm
  • bak de schijven ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven ( elektrisch 200 °C, hetelucht 175 °C) 
  • laat de taart ca. 10 minuten afkoelen
  • rooster het amandelschaafsel in een droge pan en laat het afkoelen
  • roer 3 el compote glad en strijk het over de warmde taart
  • bestrooi de rand van de taart met het schaafsel
  • laat de taart verder afkoelen en bestuif hem met poedersuiker
Recept: Het superdikke taartenboek 2 : Koken & Genieten

9 opmerkingen:

  1. Ik zou momenteel een ongeluk kunnen begaan voor een stukske van die taart... *zucht*

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Das genieten !
    Zeker bij deze mooie zonnige lente dag,
    gr bi

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mmmm.....
    Maar begrijp ik het goed? Je rolt het deeg, met de abrikozen ertussen, op? En dan snijd je het in schijven en die leg je tegen elkaar in de bakvorm? Dus allemaal rondjes?
    Lieve groetjes,
    Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja Sandra, het is zoals je het zegt. Het zijn allemaal rondjes die tijdens het bakken helemaal tegen elkaar rijzen.
      groetjes

      Verwijderen
  4. Lang geleden dat ik nog een abrikozentaart bakte. Bedankt voor receptje.

    Lieve groetjes, Tinne

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Bedankt voor het recept, het ziet er een heerlijke taart uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dank je wel lieve dames, laat het smaken als je deze taart bakt.
    Lieve groetjes

    BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...