maandag 2 juni 2014

Taart met woudvruchten

Een heerlijk frisse taart vol verse vruchten.



Dit heb je nodig:

1.Voor het vetdeeg:

  • een taartring of taartvorm met losse bodem ( 24 cm )
  • 250 g bloem
  • 125 suiker
  • 125 g boter
  • 1 ei
  • snuifje zout
  • vanille
2.  voor de vulling:
  • 500  ml melk
  • 125 g suiker
  • 50 g puddingpoeder
  • 1 eidooier
  • abrikozencofituur
  • bloemsuiker
  • aardbeien, bosbessen, bramen en frambozen




Bereiding:

1. Het vetdeeg:
  • schep de bloem in een cirkel op een werkblad
  • plaats de zachte boter, de suiker, het ei, het zout en de vanille in het midden
  • vermeng dit alles kort met de bloem tot een homogeen deeg
  • wikkel het deeg in plasticfolie en leg enkele uren in de koelkast
  • rol het vetdeeg uit tot ongeveer 2,5 mm dik en beleg de vorm
  • bak het vetdeeg af op 180°C , ongeveer 15 min. of tot de deeg lichtbruin kleurt
2. de vulling:

  • kook de melk met de helft van de suiker
  • vermeng het puddingpoeder met de andere helft van de  suiker, voeg een beetje lauwe melk en 1 eidooier toe en roer goed door elkaar ( dit is de compositie)
  • giet de compositie bij de kokende melk, roer goed  en laat kort doorkoken
  • giet onmiddellijk uit op een schaal bedekt met plasticfolie en dek af met plasticfolie
  • laat snel afkoelen in de koelkast
  • Vul de gebakken taartbodem met de banketbakkersroom
  • verdeel de vruchten over de taart
  • verwarm de abrikozencofituur en bestrijk er de vruchten mee
  • bestrooi de rand van de taart met de bloemsuiker
recept : Basic gebak & taarten: Christophe Declercq


9 opmerkingen:

  1. Die taartvorm? Dat heb ik al (van ons ma natuurlijk!) Nu de rest nog!
    Maar als dat hier op je blog zo blijft voortgaan... ik weet het niet zunne maar ik vrees toch dat dat niet helemaal goed gaat aflopen! ;)
    Ik ben al ne kilo bij met alleen nog maar naar de mooie foto's te kijken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik wist het hè, er moet een pauze komen want anders gaan er nog kilootjes bijkomen :)
      .

      Verwijderen
  2. Un'autentica delizia e colori splendidi!
    Z&C

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mmm... Dat ziet er weer een heel lekkere taart uit met al dat lekkere fruit!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hendrickx karine6 juli 2014 om 02:31

    Heb vanmorgen de appelfrietjestaart gemaakt en ze ziet er heerlijk uit.
    Ik heb alleen 1 probleempje, nl de bloemsuiker smelt steeds.
    Ze oogt wat minder, maar de smaak zal daarom niet minder zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dag Karine,
    inderdaad, gewone bloemsuiker smelt op de vruchten. Ik koop speciale bloemsuiker voor gebak, suiker die niet smelt, die kan je vinden in winkels gespecialiseerd in bakbenodigdheden. Je moet er maar eens naar vragen.

    BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...