woensdag 11 december 2013

Kokosrotsjes

Het gebeurt al eens dat ik voor een gerecht alleen eidooiers nodig heb. Het eiwit gooi ik meestal weg maar af en toe bak ik er kokosrotsjes mee. Het recept heb ik al jaren en weet absoluut niet meer waar ik het vond. Ik probeerde ook al verschillende recepten maar dit geeft toch het beste resultaat. Ze zijn krokant van buiten en nog zacht van binnen. Er is ook helemaal geen werk aan en ze zijn in een mum van tijd gebakken.


Dit heb je nodig:

  • 2 eiwitten
  • 175 g gemalen kokosnoot
  • 125 bloemsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker


Bereiding

  • verwarm de oven voor tot 200°C
  • klop de eiwitten heel stijf
  • roer er voorzichtig de suikers en de kokos onder
  • bedek een ovenplaat met bakpapier, bakfolie of aluminiumfolie
  • leg met behulp van een koffielepel hoopjes kokosmengsel op de bakplaat
  • bak de rotsjes tot ze lichtbruin gekleurd zijn
  • laat ze afkoelen op een rooster 
Deze keer bakte ik de rotsjes met slechts 125 g kokosnoot omdat ik te laat doorhad dat ik door mijn voorraad was. Als er meer kokos in zit dan is het resultaat meer ruwer, met meer pieken. Maar ze zijn zo ook heel lekker en licht.

6 opmerkingen:

  1. Dit ga ik een keer doen met de eiwitten die ik meestal weggooi! Bedankt.
    Leuk sneeuwvlokjes! ;-)
    groetjes, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Njamie ... lekker ... . Deze maak ik ook af en toe klaar voor bij de koffie. T' zijn trouwens mijn lievelingskoekies :-) . Eiwitten gooi ik nooit weg maar vries deze altijd in ( max. 3 maand ). Tip ooit gekregen van mijn nichtje die bedrijf had met legbatterijkippen. Groetjes, Tinne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is een goed idee, dat invriezen. bedankt voor de tip
      groetjes

      Verwijderen
  3. Ze zijn lekker! Ik kan het getuigen maar dat het niet kan mislukken...? Heb toch al eens een mindere versie gemaakt niet qua smaak maar qua uiterlijk! :( Maar ja ik ben dan ook geen bakwonder... In ieder geval een aanrader dit recept!!!!
    grtjs

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ha, een recept voor een bakkluns als ik! Lekker, dank je.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dag Nell, het is een recept dat je zeker moet lukken. Bedankt ook voor het volgen van mijn blog.

    BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...