woensdag 9 oktober 2013

Pastinaaksoep met zalmsnippers

We hebben nog pastinaak, venkel en aardpeer in onze tuin. Dus vandaag op het menu deze pastinaaksoep en venkel met sinaasappelsaus en gebakken vis. De recepten vond ik in "Ons Kookboek" van kvlv.
Het recept van de venkel kan je morgen lezen. Eén van de volgende dagen moet de aardpeer er aan geloven.


Dit heb je nodig:


  • 2 kleine pastinaken of 1 grote pastinaak
  • 2 uien
  • 4 stengels witte selder
  • 1 grote wortel
  • 1 l bouillon
  • 1 l melk
  • 1 citroen
  • zout, peper, nootmuskaat
  • 20 g boter of 1 eetlepel olie
  • 150 g gerookte zalm
  • 3 eetlepels fijngesneden peterselie of bieslook

Bereiding:


  • schil en rasp de pastinaak
  • snipper de ui fijn
  • snijd de selder in stukjes
  • schil de wortel en snijd in stukjes
  • stoof de ui glazig  in de boter of olie en voeg er de pastinaak, selder en wortel aan toe
  • knijp er wat citroensap boven uit
  • voeg de bouillon toe en laat afgedekt 20 min. koken
  • mix de soep fijn
  • voeg de melk toe en breng opnieuw aan de kook
  • breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat
  • snijd de gerookte zalm in fijne reepjes en voeg vlak voor het opdienen toe
  • werk af met de peterselie of bieslook


2 opmerkingen:

  1. Ik ben benieuwd wat je met die aardpeer gaat doen want dat heb ik nog nooit klaar gemaakt? En de venkel met sinaasappelsaus lijkt me ook wel wat... Alvast bedankt voor dit feestelijk soepreceptje!
    Tot morgen voor de venkel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. He ymmeke! Die soep zal lekker smaken. Wist niet dat je aardpeer had in uw tuin.
    Ik ben een grote fan van die kleine lekker knollentjes.
    gr bi

    BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...