zondag 15 april 2012

Breekbroodjes

Met breekbroodjes breng je wat variatie in het dagelijkse broodaanbod, zeker als je ze voor de laatste rijs dept in verschillende soorten zaadjes of graantjes. Ik gebruikte maanzaadjes, sesamzaadjes en haver.

Dit heb je nodig voor ongeveer 22 broodjes:

  • 450 g bloem
  • 270 g koud water
  • 28 g gist
  • 16 g boter of margarine
  • 8 g zout
  • kommetje met water 
  • kommetjes met maanzaadjes, sesamzaadjes en haver


bereiding (in de keukenmachine)

  • giet het water in de pot , los de gist erin op en voeg de boter toe
  • doe de bloem en als laatste het zout erbij
  • start de machine, meng en laat dan 5' op hoge versnelling kneden
  • vorm het deeg tot een bol en laat 30' rijzen
  • kneed opnieuw door, weeg stukjes van 50 g af en bol deze op.
  • dep de bolletjes in het kommetje met water en dan in een zaad- of graansoort.
  • leg ze op 2cm van elkaar in een ingevette taartvorm (26 cm).
  • laat 60' rijzen
  • bak gedurende 30' op 220°
Het recept voor het deeg komt uit " Basic brood ". Ik gebruikte 300 g bloem en 150 g fijn tarwemeel ipv. 450g bloem. In het boek bakt de auteur aparte broodjes maar ik maakte er 'breekbroodjes' van.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...