zondag 29 oktober 2017

Appeltaart à la crème brulée

Appeltaart en herfst, ze horen bij elkaar.


Dit heb je nodig voor een taartvorm van 26 cm:

  • 225 g + extra bloem
  • 100 g + 3 el suiker
  • 125 g koude boter + extra boter
  • 4 eieren
  • 4 appels (bijvb. elstar, boscoop )
  • 2 el paneermeel
  • merg van 1 vanillestokje
  • 200 ml slagroom

Bereiding:
1. voor het deeg:
  • kneed 225 g bloem, 50 g suiker, 125 g boter in stukken, 1 ei en 1 el koud water eerst met de deeghaken en daarna met de handen kort tot een glad deeg
  • rol op een met bloem bestoven werkblad rond uit ( 28 cm )
  • leg in de ingevette taartvorm met uitneembare bodem van 26 cm en druk de rand goed aan
  • zet 30 minuten in de koelkast
2. voor de vulling:
  • verwarm de oven voor op 180°C of 160°C hetelucht
  • schil de appels, snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de appelparten met een scherp mes waaiervormig in
  • bestrooi de deegbodem met het paneermeel en verdeel de appelparten eroverheen
  • bak ca. 10 minuten
3. voor de crème brulée saus:
  • klop ondertussen 3 eieren met 50 g suiker en het vanillemerg romig
  • klop de slagroom erdoorheen en giet het mengsel over de appels
  • bak op dezelfde temperatuur 30 à 35 minuten verder
  • laat afkoelen
  • bestrooi voor het serveren met 3 el suiker en karameliseer met een crème brulée brander of onder de grill van de oven
Recept: Koken & Genieten / oktober 2017

12 opmerkingen:

  1. Weer een lekkere taart die ik van de week zeker ga uitproberen. Bedankt Emmy! ♥

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Laat het je smaken Tinne, want ze is echt lekker.
      Liefs,
      Emmmy

      Verwijderen
  2. Amai zeg dat is echt een streling voor het oog die appeltaart met een luxe uitvoering
    Deze mag zeker geserveerd worden in het Rits Hotel Parijs
    gr bi

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Niet te hard van stapel lopen hè bi. Maar ze was wel lekker. (maar daar ben je wel niks mee! :) ) X

      Verwijderen
    2. nee maar wij genieten wel mee met de foto :)
      kus bi

      Verwijderen
  3. mmmm die ziet er weer heerlijk uit ..
    en ik heb net een kist vol met appels gekregen ..
    heel veel groetjes en een fijne week

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dan maar bakken met die lekkere appels, Nieneke.

      Verwijderen
  4. Njammie! Perfect voor zo'n donkere avonden die ons te wachten staan! De uitleg is heel erg duidelijk. Misschien gaat het me nog lukken?Toch maar eens proberen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Doen! Als deeg kan je ook kant en klaar kruimeldeeg of pate brisée gebruiken, dan heb je het gemakkelijker.
      groetjes,X

      Verwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...