maandag 29 augustus 2016

Gebak met blauwe mirabellen en hazelnootcrumble

Tijd voor een zomers gebak met de mirabellen van ons eigen boompje. De hazelnootcrumble maakt het gebak krokant en de mirabellen zorgen voor de sappig-zurige toets.


Dit heb je nodig voor een taartje van 20 cm doormeter:
  • 350 g mirabellen
  • 50 g gemalen hazelnoten
  • 175 g bloem
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • een mespunt zout
  • 150 g suiker
  • 150 g boter
  • 1 middelgroot ei
  • 1 tl bakpoeder
  • vetstof en bloem voor de vorm

Bereiding:
  • was de mirabellen, halveer ze en verwijder de pitten
  • meng voor de crumble: de hazelnoten, 1 pakje vanillesuiker, het zout, 75 g bloem, 75 g boter en 1 el water. Kneed de ingrediënten snel met de vingers onder elkaar en laat de crumble rusten tot gebruik in de koelkast
  • bereid het deeg : klop 75 g boter, 1 pakje vanillesuiker en 75 g suiker tot een crème
  • meng het ei eronder
  • voeg 100 g bloem met het bakpoeder erbij en meng goed
  • vet de bakvorm ( een springvorm van 20 cm of een taartvorm met losse bodem en een rand van minstens 4 cm) in en bestuif met wat bloem
  • verdeel het deeg over de bodem en leg de mirabellen erop
  • bedek het fruit met de hazelnotencrumble
  • bak de taart in ongeveer 40' à 50' gaar in een voorverwarmde oven van 175 °C
  • laat het gebak afkoelen in de vorm en haal dan de bakvorm weg.

Hier vind je het recept van cake met mirabellen.http://creaymme.blogspot.be/2014/08/cake-met-mirabellen.html

Recept:(aangepast) Laura Backen 03/ 2015

3 opmerkingen:

  1. Ohh, yummy! Must be super delicious! Thanks for the recipe & have a good week :-)
    Nata xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het ziet er weer heerlijk uit!..... op foto (2) lijkt het wel of de hazelnootcrumble op een dun laagje chocolade ligt gr bi

    BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...