donderdag 13 augustus 2015

Zalmterrine met courgettes

Bij warme zomertemperaturen en bij een avondetentje op het terras, past een koude terrine perfect. En als je dat kan delen met aangenaam gezelschap dan kan de avond niet meer stuk. 


Dit heb je nodig:
  • 400 g verse zalm
  • 3 schijven gerookte zalm
  • 2 eiwitten
  • 4 dl room
  • 30 g gedroogde tomaatjes op olie
  • 2 courgettes
  • 1 sjalot
  • 10 takjes platte peterselie
  • piment d' Espelette
  • boter voor de vorm
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereiding:
  • pel de sjalot en snipper fijn
  • was de courgettes, verwijder de binnenste pittenkern en snijd ze in flinterdunne schijfjes
  • laat de courgettes samen met de sjalot 5 à 6 minuten stoven in wat olijfolie, voeg peper en zout toe en laat deze bereiding afkoelen
  • snijd de verse zalm in blokjes en mix ze 30 seconden samen met de eiwitten. Kruid naar smaak met zout en het piment
  • mix opnieuw terwijl je langzaam de room toevoegt
  • snijd de gerookte zalm en de gedroogde tomaatjes in kleine slukjes en meng onder het roommengsel, roer er ook de versnipperde peterselie onder
  • meng er nu de courgettes en sjalot onder
  • giet de bereiding in een ingevette cakevorm laat bakken in een voorverwarmde oven van 160°C gedurende 25 à 30 minuten . ( controleer de gaarheid: steek een priem in de terrine, er mag niets meer aankleven ),laat zo nodig nog wat langer bakken
  • laat minstens 4 uur afkoelen voor dat je de terrine uit de vorm haalt en laat goed koud worden in de koelkast
  • serveer met één of meerdere slaatjes
Recept: Maxi-cuisine. Hors-série nr. 8

10 opmerkingen:

  1. En ik kan getuigen ( de Onliemie-echtgenoot ook trouwens!) dat het overheerlijk smaakt! Dankjewel voor de supergezellige en creatieve dag!
    Lieve groetjes.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je kon het al lezen hè, we hadden super aangenaam gezelschap! :)
      Liefs.

      Verwijderen
  2. Dat is weer een heerlijk recept ....
    heel veel groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er weer super lekker uit en eigenlijk dacht ik dat het veel ingewikkelder ging zijn. Bedankt voor het receptje, liefs Tinne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat ziet er een heerlijk gerecht uit en dat het heel lekker en gezellig was, kon ik bij Kris al lezen (de gelukzak!)
    Groetjes,
    Hilde

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Awel zeg dit is weer een top gerecht.
    gr bi

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Amai zeg je hebt die fietsende mannen nogal verwend !
    Hebben ze ook van de andere baksels mogen proeven, of waren die al op toen ze terug kwamen van hun fietstocht ;-) ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt Ingrid. En ja, de mannen hebben eerst taart gegeten anders konden ze niet zo goed fietsen hè.

      Verwijderen
    2. Bedankt Ingrid. En ja, de mannen hebben eerst taart gegeten anders konden ze niet zo goed fietsen hè.

      Verwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...