donderdag 27 augustus 2015

Italiaanse perzikentaart

Nu nectarines en perziken  nog volop te koop zijn, gebruik ik ze wat graag in gebak. Over de taart met nectarines had ik het al eerder, nu zijn de perziken aan de beurt. En omdat in deze taart naast ricotta ook amandelpoeder en amaretto likeur gebruikt worden mag ze Italiaans genoemd worden.


Dit heb je nodig voor een taartvorm van 24 cm:

voor het deeg:
  • 250 g bloem
  • 40 g poedersuiker
  • 4 cl  olijfolie
  • 1 ei
  • 5 el water
  • boter voor de vorm
  • zout
voor de vulling:
  • 5 gele perziken
  • 250 g ricotta
  • 5 cl volle room
  • 2 eieren
  • 70 g suiker
  • 4 el amandelpoeder
  • 2 el amaretto

Bereiding:
  • meng de bloem, de suiker en een mespunt zout
  • voeg de olie, het ei en het water toe en kneed tot een homogeen deeg en voeg indien nodig wat water toe
  • verpak het deeg in plasticfolie en laat 2 uur rusten in de koelkast
  • rol het deeg uit en bekleed er de taartvorm mee.
  • verwarm de oven voor op 180°C
  • was de perziken, ontpit ze en snijd ze in vier stukken zonder ze te pellen
  • meng de ricotta, de suiker, de eigelen en de room
  • voeg 2 el amandelpoeder en de amaretto toe
  • klop de eiwitten met een mespunt zout en schep ze voorzichtig onder het ricottamengsel
  • strooi de rest van het amandelpoeder over het deeg
  • giet de crème op het deeg en leg de in stukken gesneden perziken er boven op
  • bak de taart 40 minuten
  • serveer de taart koud, bestrooi ze eventueel met poedersuiker
Recept: Maxi-cuisine, hors-serie nr 7.

10 opmerkingen:

  1. Mnjammie... het lijkt weer super eenvoudig...tot...ik er aan begin. Wedden dat ik dan weer helemaal de mist in ga? :-(

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben een beetje achter met bloggen maar dit is de taart die je bij ons geproefd hebt. :)

      Verwijderen
  2. Ja láp daar gaan we weer...
    Zoals gewoonlijk lees ik 's morgens wat blogjes bij, en ineens zit ik hier met wel heel lange tanden op mijne boterham te sjieken...
    Hoe wil een mens gezond ontbijten met smaak, als er foto's van zo een vlaai voorbijkomen...
    Emmy, je blogposts zijn gevaarlijk, ik blijf het herhalen !!
    ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Sorry Ingridje, is het misschien beter als je in de late namiddag pas bij mij terechtkomt ? Maar ja, zoals je het zelf zegt, het is gevaarlijk !

      Verwijderen
  3. Dat ziet er smakelijk uit, smul'se!!!
    Creatieve groetjes, Gaby

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Die taart ziet er weeral heel smakelijk uit.
    Fijn weekend,
    Martine

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Italiaanse perzikentaart heerlijk recept.
    Daar een kopje Italiaanse koffie bij zoals Macchiato.
    De Italianen zeggen :
    "De koffie moet zo zwart zijn als de duivel, zo heet als de hel en zo zoet als de liefde."
    gr bi

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gossie... Lijkt me weer een heerlijk, niet te moeilijke taart!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Lijkt me heerlijk! Tenminste zo ziet hij (of is het een zij ;-)) er wel uit! Makkelijk uitgelegd in ieder geval, bedankt daarvoor!! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oh yummy yummy, I could eat this now right away :o). Thanks for sharing! Sunny weekend greetings, Nata

    BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...