zondag 13 juli 2014

Crostata met tomaten

Toen ik de foto van dit gebak zag en het recept las op de blog van Caroline, wist ik het meteen, dit zou ik ooit eens maken. En zie, vandaag was het zover. Dit hartig gebak is heerlijk  en het deeg smaakt croissant-achtig lekker.


Dit heb je nodig:
1. voor het deeg:

  • 125 g bloem
  • 75 g maismeel
  • 1/2 tl zeezout
  • 150 g koude roomboter, in blokjes
  • 35 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 4-6 el ijskoud water
2. voor de vulling:
  • 70 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 750 g tomaten, verschillende soorten en kleuren
  • 15 g tijm
  • 1,1/2 tl honing
  • 3 el olijfolie
  • 3 el rode balsamicoazijn
  • 3 tenen knoflook, in kleine stukjes gesneden
  • zout en peper
  • 1 ei, los geklopt

Bereiding:

Caroline beschrijft de bereiding van deze crostata zo voortreffelijk dat ik het niet beter zou kunnen.
Wil je weten hoe moet kijk dan op haar blog.



10 opmerkingen:

  1. Ауууу,че разкош...Браво!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk zo'n zuiders gerecht... hebben we wel nodig bij gebrek aan zon. Zo komen we dan toch in zomerse stemming!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat ziet er zooooo lekker uit....
    Ik wacht nog eventjes op de zon om het uit te proberen, volgens mij smaakt het dan nóg lekkerder...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zeg, het water staat me in de mond zulle! Al die geuren die vrij komen met het bakken jongens jongens toch :-) gr bi-

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Delicous and beautiful!! ♥ Thanks for sharing the recipe and as well thanks for your nice comment on my mandala coasters :-). Happy weekend! Nata

    BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...