donderdag 29 augustus 2013

Venkeltomatensoep

Venkel is nu niet direct de groente waar ik van hou maar manlief wel. Met al het werk dat hij eraan had in de tuin kon ik niet anders dan er iets mee te koken, kwestie van de vrede te bewaren. En er staat nog een rijtje jonge venkelplantjes te wachten. Dus zullen er ongetwijfeld nog recepten volgen.  In het nieuwe dikke " Ons kookboek" van kvlv staan genoeg gerechten met deze groente, ook dat van deze venkelsoep vond daarin terug.  


Dit heb je nodig:

  • 500 g venkel met loof
  • 500 g tomaten
  • 1 l bouillon
  • 200 g aardappelen
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 ui
  • 20 g boter of 1 eetlepel olie
  • peper en zout

Bereiding:

  • snipper de ui en look fijn
  • snijd de venkel in fijne reepjes, houd het venkelloof apart voor de afwerking
  • schil de aardappelen en snijd in blokjes
  • pel en ontpit de tomaten en snijd in blokjes
  • stoof de ui en look glazig in de boter of olie
  • voeg de venkel en aardappelen toe en laat even meestoven
  • voeg de bouillon toe en laat afgedekt 20 min. koken
  • mix de soep fijn en breng op smaak met peper en zout
  • werk de soep vlak voor het serveren af met de tomatenblokjes en wat fijngesnipperd venkellof
P.S. de soep smaakt nog lekker ook nog !

3 opmerkingen:

  1. Daar was ik al zeker van dat die lekker zou smaken!!! Ik ben ook fan van venkel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben ook fan van venkel, een van de lekkerste groenten vind ik. Bij mij staan er ook nog een paar heerlijke pasta's met venkel! Je soep ziet er erg lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dag Caroline, ik zal zeker jou recepten met venkel eens bekijken. Ik twijfel er niet aan dat die ook lekker zullen zijn.
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...