dinsdag 23 april 2013

Rodenkirchen

We zijn terug van onze vakantie in Rodenkirchen, een stadje aan de Rijn op 7 km ten zuiden van Keulen in Duitsland.
Omdat het weer mee zat hebben we heel wat kunnen fietsen. Verzorgde paden, 160 km in beide richtingen langs de Rijn, staan ter beschikking van wandelaars en fietsers. Over iedere brug, zowel spoorweg- of autostrade brug, kan je via een apart gedeelte oversteken. Of je neemt de veerboot.

wachten op de veerboot
op de buiten op een paar km van de grote stad

over de spoorwegbrug
Mogelijkheden genoeg om je te verplaatsen voor een bezoek aan Keulen: te voet, met de fiets maar ook met de tram of de boot. Om met de auto in Keulen rond te rijden heb je trouwens een speciaal groen vignet nodig anders risceer je een boete maar die auto heb je eigenlijk niet nodig.

zicht op de dom vanuit de boot

Het moet ongeveer 10 jaar geleden zijn dat we nog eens in Rodenkirchen en Keulen waren en het verbaasde ons wat er in al die jaren veranderd is. Oude vervallen pakhuizen langs de Rijn zijn nu woningen en heel wat nieuwbouw appartementen en kantoren pronken op de oever.
oude pakhuizen


nieuwbouw kantoren en appartementen


Ook langs de Rijnoever ligt het chocolademuseum, zeker een bezoek waard.

het chocolademuseumeen ' lekker ' museum

1 opmerking:

  1. hallo, ymme wat leuke trip duitsland heeft erg leuke steden en plaatsjes en keulen is een erg leuke stad ik ben er ook geweest alleen dan in de winter met de kerstmarkten maar dan is het wel heel erg druk zo te zien hadden jullie ook nog mooi weer chocolade museum is erg leuk om te bekijken en de dom en het kasteel ook verder is alles goed beloopbaar zo te zien hebben jullie het erg leuk gehad en veel gezien een leuke post groetjes leon10

    BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...