dinsdag 5 maart 2013

Veenbessen-sinaasappelmuffins

Ik heb iets met muffins. Het deeg is in een handomdraai klaar en heel geschikt voor een kleine tractatie. Dus als je weinig tijd hebt en toch snel iets wil bakken kies dan voor muffins.


Dit heb je nodig voor 12 stuks:
  • 50 g gedroogde veenbessen
  • 1 dl vers sinaasappelsap
  • 2 eetlepels honing
  • 2 theelepels zeste van een onbehandelde sinaasappel
  • 250 g bloem
  • 2,5 theelepel bakpoeder
  • 60 g suiker
  • 1 dl karnemelk
  • 2 eieren
  • 50 g gesmolten boter

Bereidingswijze:
  • laat de gedroogde veenbessen een half uurtje weken in het sinaasappelsap, de honing en de sinaasappelzeste
  • zeef de bloem in een kom en roer het bakpoeder en de suiker erdoor
  • maak een kuiltje en meng hierin de melk met de eieren en gesmolten boter
  • schep alles door elkaar. Doe dit niet te lang, het beslag moet wat klonterig blijven
  • meng het sinaasappel-veenbessenmengsel onder het deeg
  • zet 12 papieren muffinvormpjes in een muffinplaat en vul ze voor 3/4de met het deeg
  • Bak in ongeveer 20 ' goudbruin in een voorverwarmde oven van 200°C
In plaats van bloem en bakpoeder gebruikte ik zelfrijzende bloem. 





recept: kvlv Feest ! Culinair.

3 opmerkingen:

  1. Mmmm... encore une recette !! Merci

    Bonne semaine!!

    xxx Maria xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oei die zien er heerlijk uit leuke smaak combi ook en ook nog goed voor je blaas veenbes ( cranberry toch geloof! ik) mmm lekker
    groetjes leon10

    BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...