zondag 16 december 2012

Mini cakes met zwarte olijven en gedroogde tomaatjes


Tijdens onze juni vakantie dit jaar kocht ik een boekje met allerlei recepten voor het bakken van hartige mini cakes. Deze week probeerde ik een recept uit. Ik koos voor cakes met zwarte olijven en gedroogde tomaatjes.

Dit heb je nodig voor 5 stuks:
  • 120 g bloem
  • 2 eieren
  • 1/2 zakje gedroogde gist
  • 7 cl melk
  • 7 cl olijfolie
  • 70 g geraspte gruyère kaas
  • 100 g gedroogde tomaten
  • 100 g zwarte ontpitte olijven
  • zout en peper
bereiding:

  • hak de tomaten en olijven in kleine stukjes
  • klop de eieren met de olie en de melk
  • roer de gist onder de bloem en voeg er het eiermengsel, de gedroogde tomaten, de olijven en de kaas aan toe.
  • kruid met zout en peper naar smaak.
  • vul de ingevette vormpjes tot de helft
  • bak de cakes op 180°C gedurende 20 à 25 min.
  • controleer de gaarheid met een priem die je in het deeg prikt, als er niets meer aankleeft dan is het gebak gaar. Haal de vormpjes uit de oven, laat even afkoelen en ontvorm ze .


Deze hartige cakes kan je warm of lauw opdienen met een slaatje.
 Als je ze in een mini muffinvorm bakt dan kunnen ze gebruikt worden als apéritief hapje.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...