vrijdag 15 juni 2018

Bosvruchten-bavarois taart met frangipane

Door omstandigheden kwam het er niet van om te bloggen maar nu vind ik het na een maand tijd voor een nieuw bericht.
Deze taart bakte ik als traktatie een tijdje geleden toen ik jarig was. Op zoek naar het recept voor een bavarois kwam ik bij haar terecht en daar vond ik dit bavaroisgebak gecombineerd met frangipane.Hier vind je het recept voor een bakvorm met uitneembare bodem ( 30 x 12 cm ) , 20 x 20 cm of een ronde van 22 cm. Deze laatste gebruikte ik voor mijn gebak.
Omdat de auteur verklaarde dat er een teveel zou zijn van de bosvruchtenbavarois en dus nog genoeg  voor een dessertje, paste ik het recept anders toe. Ik gebruikte slechts de helft van het frangipane beslag en bijgevolg was er ruimte voor de volledige hoeveelheid bavarois. Met als resultaat een heerlijke taart.

8 opmerkingen:

 1. Echt niet te doen! Dat is gewoon een taart uit de sjiekste patisserie van 't stad! En gij tovert dat zomaar uit uw mouw... allé uit uwen oven. Dat is toch echt wel overduidelijk dat gij er met ALLE bakgenen van de familie vandoor zijt! Niet moeilijk dat bij mij alles mislukt!
  En ze is niet alleen super schoon, vast ook nog heel lekker ook!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Maar ja, ik moet wel iedere keer iets nieuws zoeken hè, kan het moeilijk op een blog 10 keer over dezelfde taart hebben. Maar ik probeer altijd bij te leren ook. Toch bedankt voor het complement.

   Verwijderen
 2. Dit gebak is een streling voor het oog! Maar ook de smaakpapilen worden verwend! Top desert.

  He ymme heb je ze al gezien? Ik had een foto van de print naar anja gestuurt en ze staat nu op Instagram.
  Gr bi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O, wat ziet die er lekker uit, om te watertanden met heerlijke zomerfruit!

  BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...