maandag 29 september 2014

Appelcake met kaneel




Een tijdje geleden kreeg ik van mijn nichtje Bi een bakboekje met "42 verleidelijk makkelijke recepten " om cakes te bakken. Nu bakte ik al dikwijls een appelcake maar deze is zo smeuïg lekker dat ik zeker nog andere recepten uit dit boekje ga uitproberen.

Dit heb je nodig:
  • 175 g zachte boter
  • 175 g fijn rietsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 g zelfrijzende bloem,gezeefd
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • 50 ml Griekse yoghurt ( of gewone yoghurt )
  • 2 grote eieren, losgeklopt
  • 2 grote appels, geschild, en in schijfjes gesneden
Bereiding:
  • verwarm de oven voor op 160°
  • vet een ronde bakvorm van 18 cm ( 22cm ) in bestuif met bloem
  • meng de zachte boter, de suiker en het vanille-extract tot een licht geheel
  • voeg er beetje bij beetje de bloem, het bakpoeder, de kaneel en de yoghurt met de eieren aan toe
  • meng goed dooreen zodat je een glad beslag krijgt
  • lepel een derde van het beslag in de cakevorm en schik daar de helft van de appelschijfjes op
  • lepel daar opnieuw een derde van het beslag over en leg weer een laagje appelschijfjes
  • doe daar de rest van het beslag over en spatel de bovenkant mooi  glad
  • klop de bakvorm een paar keer op het aanrecht om de lucht uit het beslag te laten ontsnappen
  • bak 40 à 45 ( 55 ) minuten in de oven tot je met een satéstokje in het midden van de cake kunt checken of het deeg goed gaar is
  • haal uit de oven en laat nog een 10-tal minuten afkoelen in de vorm
  • stort de cake op een rooster en laat volledig afkoelen
recept uit: A piece of cake , Flair
De oranje tekst geeft de aanpassingen van mezelf weer )

16 opmerkingen:

  1. Ziet er lekker uit!!!
    Creatieve groetjes, Gaby

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb ook al een goed appelcake-recept, maar gezien jouw ervaring lijkt het me toch de moeite om deze eens uit te proberen. Dankjewel!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoe kan dat nu? Was deze namiddag juist van plan een appelcake te maken en woepsie der poepsie ... het recept vliegt in mijn schoot. Hahaha ... beken nu maar dat je weer in uw glazen bol hebt gekeken :-)
    Bedankt alvast voor het receptje. Liefs, Tinne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja Tinne, dat heb ik speciaal voor jou gedaan, goed hè!

      Verwijderen
  4. Mmh, so yummy! Thanks for sharing :-). Have a good week! Nata xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ok - copy/paste naar een Word documentje, en de dees gaat deze week eens een bakje doen ;-) !
    Toevallig verwees je blog (zo onder elk blogbericht staat altijd "you might also like") naar een ouder recept van vorig jaar, de spaanse appelcake.
    Dat wordt dus twéé keer bakken deze week !! Want ik kan niet kiezen... ze zien er allebei hemels uit...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Succes ermee Ingrid, er niet teveel van eten hè! (grapje)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ben trots op u! Lekker hé met veel kaneel en appeltjes. Die geur van kaneel doe mij denken aan de herfst en winter avonden, lekker op de bank zitten met koffie en een heerlijk stukje appelcake. gr bi

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zou ik nog eens durven proberen... ze ziet er zooooo lekker uit die appelcake! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. het ziet er heerlijk uit en ik ben gek op kaneel

    BeantwoordenVerwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...