woensdag 16 april 2014

Esdoornbrood met pecannoten

Twee geliefde Amerikaanse ingrediënten worden in dit recept gecombineerd tot een heerlijk brood. Door het gebruik van volkorenmeel en het roosteren van de pecannoten wordt de nootachtige smaak versterkt.


Dit heb je nodig:
  • 350 g volkorenmeel
  • 350 g tarwebloem
  • 2 theelepels zout
  • 200 g pecannoten, licht geroosterd en grof gehakt
  • 15 g verse gist
  • 375 ml lauw water
  • 150 g esdoornsiroop
Bereiding:
  • meng in een grote kom het meel en de bloem met het zout en de noten. 
  • maak een kuiltje in het midden
  •  verkruimel de gist in een kom en giet er de helft van het lauwe water bij, roer tot alles goed gemengd is
  • giet het mengsel met de rest van het lauwe water en de esdoornsiroop in het kuiltje
  • meng de natte ingrediënten en meng er geleidelijk de droge ingrediënten door tot een zacht, maar niet kleverig deeg
  • kneed het deeg in 10 minuten tot een elastisch deeg
  • laat  het deeg 1 uur op een warme plaats rijzen
  • druk de lucht uit het gerezen deeg en verdeel het in twee delen
  • bol het deeg op en leg het in de ingevette broodblikken
  • laat nog 45 tot 60 minuten rijzen
  • bak de broden op 200°C gedurende 30 à 35 minuten
recept: Cakes & Bakes, zoet & hartig: Linda Collister

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...