woensdag 12 juni 2013

Karin Slaughter

Als kind bezocht ik regelmatig de bibliotheek en las ik veel. Maar mijn voorkeur voor het lezen van politie- en detectiveromans is begonnen in de jaren '60 bij het zien van de tv-reeksen over commissaris Maigret naar de boeken van George Simenon. Toen ontdekte ik ook Agatha Christies Poirot en Miss Marple. Sinds enkele jaren lees ik werk van de Nederlandse auteurs Saskia Noort en Esther Verhoef en de Noorse Karin Fossum waarover ik het nog wel eens uitgebreider ga hebben. Nu heb ik pas alweer de laatste bladzijde omgeslagen van Karin Slaughters boek, " onaantastbaar ". Deze Amerikaanse misdaadschrijfster woont in  Atlanta en haar boeken zijn in heel wat landen vertaalt. Ze is één van de succesvolste thrillerauteurs die met haar ijzingwekkende thrillers internationaal de titel van 'Koningin van de suspense' verwierf.
 Dit is andere koek, lees: zware koek om te lezen in vergelijking met de werken van de andere aangehaalde auteurs. Het zijn stuk voor stuk kanjers van boeken maar al vanaf de eerste bladzijde sleept Karin je mee en kan je het boek moeilijk wegleggen. Ze schreef en schrijft nog aan een reeks met als hoofdpersonage kinderarts en anatoom-patholoog, Sara Linton en haar man, politiecommissaris, Jeffrey Tolliver. Je duikt uiteindelijk in het leven van de hoofdpersonages en je wil graag weten hoe het verder met ze gaat in weer een ander verhaal. En dat heeft niet altijd een happy end. Ik begrijp zelf niet waarom ik dit graag lees maar het zal om het bloedstollend verhaal zijn waarschijnlijk. Ik bewonder ook het wetenschappelijk onderzoek  dat aan het schrijven van  haar boeken  vooraf gaat.
Eenmaal Karin Slaughter gelezen dan wil je meer.

2 opmerkingen:

  1. Ja goed hé die boeken! Ik ben ook fan! Als je Nachtschade eens wil lezen die staat hier in ons boekenrek. Ook een "grellig" verhaal!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja Nachtschade las ik ook al. Spijtig dat ze in de bib niet heel de reeks hebben.

      Verwijderen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...