woensdag 15 augustus 2012

Smurfentaart

Smurfentaart is de lievelingstaart van onze oudste kleindochter Lien. Als ze met zijn allen hier op de koffie zijn dan hoort deze taart er natuurlijk bij. Die koop ik bij de plaatselijke bakker maar soms bak ik ze ook zelf. Het is helemaal niet moeilijk en toch zo lekker. Het zou een Limburgse specialiteit zijn en dat kan wel zijn, want volgens mijn dochter die in West-Vlaanderen woont is ze daar nergens bij de bakkers te koop. Wie kan het mij zeggen ?

Dit heb je nodig:

  • gistdeeg voor taarten: zie op de pagina "koken en bakken" bij "appeltaart"
  • 1 pot abricozen taartvulling bijbv van AVEVE
  • 3 dl slagroom 35%
  • 1 zakje slagroomversteviger
  • 30 g poedersuiker
  • witte chocoladeschaafsels

Bereiding:


  • Bereid het gistdeeg, laat het rijzen en bekleed een taartvorm van 26 cm met het deeg.
  • laat opnieuw 15' rijzen
  • leg een vel bakpapier over het deeg en vul de vorm met bakparels . Je kan deze vervangen door gedroogde erwten of bonen om de taart blind te bakken
  • bak de taart in een oven van 220° gedurende 20'
  • ontvorm de taart, verwijder het bakpapier en de bakparels en laat afkoelen
  • vul de taart met de abricozencompote
  • klop de slagroom stijf en voeg al kloppende, de suiker en de slagroomversteviger toe
  • bestrijk de taart met de slagroom
  • bestrooi met poedersuiker


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...