Dit heb je nodig voor een ronde springvorm 26 cm doormeter:
- 100 g + een beetje zachte boter
- 100 g suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 eieren
- 100 g bloem
- 25 g maïzena
- 1 kl bakpoeder
- 500 g aardbeien
- 100 g pure chocolade
- 350 ml slagroom
- 250 g mascarpone
- 250 g magere plattekaas (kwark)
- 1 zakje slagroomversteviger
- 100 g geraspte pure chocolade
- cacao om te bestrooien
Bereiding:
- verwarm de oven voor op 175°
- vet de springvorm in
- klop 100 g boter, 50 g suiker , 1 zakje vanillesuiker met de mixer romig
- roer de eieren één voor één erdoorheen
- meng de bloem met de maïzena en het bakpoeder en meng kort door het beslag
- strijk het beslag in de vorm en bak ca. 20 min.
- laat afkoelen
- was de aardbeien en maak ze schoon
- hak de chocolade grof en smelt hem met 100 ml slagroom al roerend op een laag vuur. Neem van het vuur en laat afkoelen
- sluit de rand van de springvorm om de taartbodem
- strijk het chocolademengsel over de bodem en verdeel de aardbeien dicht tegen elkaar aan eroverheen.
- meng de mascarpone, de platte kaas, 50 g suiker en 1 zakje vanillesuiker
- klop de 250 ml slagroom met de slagroomversteviger goed stijf en meng deze met het kaasmengsel
- voeg de geraspte chocolade er aan toe
- strijk de room over de taart en zet in de koelkast
- bestrooi de taart net voor het opdienen met cacaopoeder
- Ik gebruikte een stevige, goed uitgelekte plattekaas om zeker te zijn van een vaste stracciatella room.
- Verwarm het mes waarmee je de taart aansnijdt en herhaal dat voor iedere snede. Maak ook telkens het mes schoon .Op die manier krijg je mooie gladde sneden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten