crea

dinsdag 26 juni 2012

Stekelbessenkoek

De stekelbessen in onze tuin zijn weer rijp. Ik wilde eens een andere taart bakken dan de taart met gistdeeg gevuld met deze bessen die ik gewoonlijk bak. In de special uitgave van het tijdschrift Koken & Genieten : "Heerlijke taarten" vond ik wat ik zocht.




Dit heb je nodig voor een bakblik van ca. 30 x 30 cm of een grote springvorm  van 28 à 30cm doormeter:
  • 150 ml olie
  • 350g + een beetje bloem of paneermeel
  • 1kg stekelbessen
  • 200 g marsepein
  • 4 eieren
  • 250 g + 3el suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 kl bakpoeder
  • 100 g amandelen
bereiding:
  • bestrijk het bakblik met boter en bestuif met bloem of paneermeel
  • was de bessen
  • rasp de marsepein grof
  • roer de marsepein, de eieren, 150 ml olie, 250 g suiker, de vanillesuiker glad met de mixer.
  • meng 350 g bloem en het bakpoeder en roer het beetje bij beetje door de marsepeincrème.
  • strijk het deeg in het bakblik
  • verdeel de stekelbessen over het deeg.
  • hak de amandelen fijn . Bestrooi de taart met de fijngehakte amandelen en 3 el suiker.
  • bak de taart 35 min. in een voorverwarmde oven van 175°.
  • controleer de gaarheid van de taart
  • laat het gebak afkoelen






Geen opmerkingen:

Een reactie posten