Dit heb je nodig voor een bakblik van ca. 30 x 30 cm of een grote springvorm van 28 à 30cm doormeter:
- 150 ml olie
- 350g + een beetje bloem of paneermeel
- 1kg stekelbessen
- 200 g marsepein
- 4 eieren
- 250 g + 3el suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 kl bakpoeder
- 100 g amandelen
- bestrijk het bakblik met boter en bestuif met bloem of paneermeel
- was de bessen
- rasp de marsepein grof
- roer de marsepein, de eieren, 150 ml olie, 250 g suiker, de vanillesuiker glad met de mixer.
- meng 350 g bloem en het bakpoeder en roer het beetje bij beetje door de marsepeincrème.
- strijk het deeg in het bakblik
- verdeel de stekelbessen over het deeg.
- hak de amandelen fijn . Bestrooi de taart met de fijngehakte amandelen en 3 el suiker.
- bak de taart 35 min. in een voorverwarmde oven van 175°.
- controleer de gaarheid van de taart
- laat het gebak afkoelen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten