crea

vrijdag 29 juni 2012

Abrikozentaart

Terug thuis van een vakantie in de Ardèche in Frankrijk, een streek bekend om zijn teelt van perziken, abrikozen, peren, kersen, appels, pruimen en kastanjes, kreeg ik zin in het bakken van een lekkere taart met verse abrikozen. Perziken en abrikozen vormen ongeveer de helft van de teelt van deze zes soorten fruit. De abrikozen zijn er spotgoedkoop , dik en sappig omdat ze rijp geplukt verkocht worden. Ik heb er heel wat gesmuld en kon het niet laten om enkele kilo's mee te brengen . Ze wachten ingevroren  tot ik er op een dag confituur van maak. Maar nu eerst de taart.


Dit heb je nodig voor een taart van max. 26 cm doormeter:
  • 250 g bloem
  • 25 g suiker
  • 50 g boter
  • 15 g gist
  • 1 ei 
  • 1 dl melk
  • 700 g abrikozen
  • 2 el suiker
  • 1 el maïzena
  • taartgelei ( Aveve)
Bereiding:

  • Zie voor het maken van het gistdeeg op de pagina "koken en bakken" bij appeltaart.
  • Laat het deeg rijzen tot het verdubbelt is in omvang
  • kneed het deeg even door en rol het uit
  • vet de taartvorm in en leg het deeg erin
  • laat opnieuw rijzen ( 15 min )
  • meng de maïzena met de 2 el suiker en strooi dat over de deegbodem
  • was de abrikozen en verdeel ze in vier stukken
  • leg ze op het deeg
  • bak de taart in een voorverwarmde oven van 200° gedurende ongeveer 30 min.
  • ontvorm de taart en laat afkoelen
  • werk de taart af met de taartgelei


Geen opmerkingen:

Een reactie posten