crea

zondag 18 november 2018

Appel-courgettetulband

Zoet gebak met een groente erin verwerkt, ik bakte het meerdere keren en telkens met een goed resultaat. Zo ook nu deze tulband met appel en courgette.


Dit heb je nodig:

  • een tulbandvorm ( 2,5 l inhoud )
  • 5 eieren
  • ca. 250 g courgette
  • 1 appel ( bijv. granny smith of boscoop )
  • 200 g zachte boter + een beetje voor de vorm
  • 250 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker ( 8 g )
  • zout
  • 300 g bloem + extra voor de vorm
  • 1 zakje bakpoeder (16 g)
  • 2 el cacaopoeder
  • 200 g poedersuiker
  • 2 el citroensap + 1 à 2 el water

Bereiding:
  • splits de eieren
  • klop de eiwitten stijf en zet ze in de koelkast
  • was de appel en de courgette en rasp beiden
  • klop 200 g boter, de suiker, de vanillesuiker en een snuif zout met een handmixer luchtig
  • roer de eidooiers erdoorheen
  • meng 300 g bloem met het bakpoeder en het cacaopoeder en zeef dit over het botermengsel
  • meng alles goed
  • roer de courgette en appel erdoorheen
  • spatel voorzichtig het eiwit er onder
  • verwarm de oven voor ( elektrisch: 180 °C of hetelucht : 160 °C
  • giet het beslag in de ingevette en met bloem bestoven tulbandvom
  • zet de vorm in de oven en bak de tulband ongeveer 1u en 15 min.
  • dek het gebak indien nodig 20 min. voor het einde van de baktijd af met aluminiumfolie
  • laat de tulband minstens 30 min. afkoelen in de vorm
  • stort het gebak op een rooster en laat verder afkoelen
  • roer voor het glazuur het citroensap, het water en de poedersuiker tot een dik vloeibaar glazuur
  • giet het over de tulband en laat het drogen
Ander gebak met groente:

4 opmerkingen: