Dit heb je nodig:
- een tulbandvorm ( 2,5 l inhoud )
- 5 eieren
- ca. 250 g courgette
- 1 appel ( bijv. granny smith of boscoop )
- 200 g zachte boter + een beetje voor de vorm
- 250 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker ( 8 g )
- zout
- 300 g bloem + extra voor de vorm
- 1 zakje bakpoeder (16 g)
- 2 el cacaopoeder
- 200 g poedersuiker
- 2 el citroensap + 1 à 2 el water
Bereiding:
- splits de eieren
- klop de eiwitten stijf en zet ze in de koelkast
- was de appel en de courgette en rasp beiden
- klop 200 g boter, de suiker, de vanillesuiker en een snuif zout met een handmixer luchtig
- roer de eidooiers erdoorheen
- meng 300 g bloem met het bakpoeder en het cacaopoeder en zeef dit over het botermengsel
- meng alles goed
- roer de courgette en appel erdoorheen
- spatel voorzichtig het eiwit er onder
- verwarm de oven voor ( elektrisch: 180 °C of hetelucht : 160 °C
- giet het beslag in de ingevette en met bloem bestoven tulbandvom
- zet de vorm in de oven en bak de tulband ongeveer 1u en 15 min.
- dek het gebak indien nodig 20 min. voor het einde van de baktijd af met aluminiumfolie
- laat de tulband minstens 30 min. afkoelen in de vorm
- stort het gebak op een rooster en laat verder afkoelen
- roer voor het glazuur het citroensap, het water en de poedersuiker tot een dik vloeibaar glazuur
- giet het over de tulband en laat het drogen
Ander gebak met groente:
- muffins met havermout en wortel
- wortel-chocolade tulband
- wortelcake met chocoladesaus
- chocolade cake met rode biet
Recept: Taartenhits, koken & genieten. Toppers van taarten!
- wortel-chocolade tulband
- wortelcake met chocoladesaus
- chocolade cake met rode biet
Recept: Taartenhits, koken & genieten. Toppers van taarten!
Geweldig recept! Door de appel wordt het zoet en de cake ziet er ook lekker uit.
BeantwoordenVerwijderenWel bedankt.
VerwijderenO deze lekkernij kan zo op de kersttafel staan !
BeantwoordenVerwijderengr bi
Dank je wel bi.
Verwijderen