Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 1 voor het deeg:
- 500 g bloem
- 1 tl zout
- 1 pakje gedroogde gist
- 2 el pompoenpitolie of walnotenolie
- 250 ml water
- 2 voor het beleg:
- 200 g pompoen ( bvb hokkaido)
- 2 rode uien
- 100 g bergkaas
- 100 g ontbijtspek of bacon
- 1 peer
- 200 g zure room
- 30 g pompoenpitten
- peper en zout
Bereiding:
- meng de bloem, het zout en de gist met het water en de olie, kneed alles tot een glad deeg
- laat het deeg 1 uur rusten op een warme plaats
- was ondertussen de pompoen, schil hem eventueel, ( niet voor een hokkaido), verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in dunne schijfjes
- verwijder de buitenste velletjes van de ui en snijd die in schijfjes
- was de peer, halveer ze en ontdoe ze van de klokhuis en het kroontje, snij ze ook in dunne schijven
- rasp de kaas en snijd het spek in 1 cm brede reepjes
- verwarm de oven voor op 250°C of voor hete lucht 225°C
- leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak
- kneed het deeg kort door en verdeel het in twee stukken
- rol elk stuk uit tot een lap van ca. 1 cm dikte
- leg elk van de deeglappen op een met bakpapier bekleed bakblik
- bestrijk het deeg met de zure room en leg daarop de schijfjes pompoen, peer en de rode ui
- verdeel er de reepjes spek over en bestrooi alles met de kaas en de pompoenpitten
- kruid met peper en zout
- schuif de bakblikken in de oven en laat 15 à 20 minuten bakken
- haal de flammkuchen uit de oven en verdeel elk stuk in twee delen
Recept: Mein schönes Land, Die besten Rezepte. Herbst & Winter 2018.