Dit heb je nodig :
- boter voor de springvorm
- 800 g appels
- 5 el rum
- 200 g zachte boter
- 200 g suiker
- 1 tl kaneel
- 4 eieren
- 200 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 125 gemalen hazelnoten
- 2 el cacaopoeder
- 200 g poedersuiker
- 2 el citroensap
- 2 el nougatine
bereiding:
- vet een springvorm , 26cm doorsnede in
- schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd ze in kleine stukjes en bedruppel de appelstukjes met 4 el rum. Laat ze ca. 30 ' trekken
- roer de boter, de suiker, de kaneel met de mixer tot een crème
- roer de eieren één voor één erdoorheen
- meng de hazelnoten, het bakpoeder en de cacao in kleine hoeveelheden door de crème
- voeg de stukjes appel toe
- strijk het beslag in de vorm
- bak de appeltaart in een voorverwarmde oven van 175° ongeveer 1 uur
- laat hem in de vorm afkoelen
- roer de poedersuiker, 1 el rum, het citroensap en 1-2 el water glad
- strijk het glazuur over de taart
- strooi de nougatine over de taart
- laat de taart drogen
recept uit: " Het supperdikke taartenboek " (special) van " koken en genieten "
In plaats van een sprinvorm gebruikte ik een taartvorm met losse bodum.
mmmmm die ziet er heerlijk uit zeg leuk recept
BeantwoordenVerwijderengroetjes leon10
En de bloem ? Ik veronderstel samen met de cacao, bakpoeder en de noten ondermengen 🤔.
BeantwoordenVerwijderenVroeg ik mij ook af?? 🤷♀️
Verwijderen